На Київщині для посилення безпеки облаштовують укриття ще в 90 школах та садках, – Руслан Кравченко

На Київщині для посилення безпеки облаштовують укриття ще в 90 школах та садках, - Руслан Кравченко

На Київщині у школах та садках споруджено 1285 укриттів. Наразі для посилення безпеки учнів облаштовують укриття у понад 90 закладах освіти. Одне з них днями відкрили в найстарішому закладі освіти міста Бровари.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні начальника Київської ОВА (ОДА) Руслана Кравченка.

Як зазначив Руслан Кравченко, це ліцей №1 у Броварах, який був побудований у 1938 році. 

“Сьогодні тут навчаються понад 750 дітей. Оскільки не було власного укриття, то цей ліцей працював у змішаному форматі. Частина учнів під час небезпеки перебували в сховищах поруч розташованих житлових будинків. Ще частина – навчалася в двох ліцеях Броварів, що неподалік”, – інформував начальник КОВА.

Руслан Кравченко додав, що тепер заклад має своє сучасне і комфортне укриття подвійного призначення. Воно розраховане на 250 осіб. Будівництво фінансувалося з державного та місцевого бюджетів.

Укриття має 2 входи, створені всі умови для безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення; обладнано приміщення для генератора, санітарні вузли, медичний блок, кімнату для зберігання продуктів, встановлено вентиляційну систему.

“Наразі на Київщині облаштовуємо укриття у понад 90 закладах освіти. Будуємо їх у 22 школах та дитячому садку, 67 укриттів ремонтуємо, ще в 4 – плануємо встановити модульні укриття. Це дозволить збільшити кількість місць в укриттях на понад 16 тисяч”, – повідомив він.

Загалом у школах та садках Київщини наразі 1285 укриттів.

“Останні ракетні атаки на Україну вкотре показали, що не можна нехтувати сигналом повітряна тривога та необхідно йти в укриття. Наше завдання, щоб всі діти області могли відвідувати садки та школи і мали де сховатися під час небезпеки”, – наголосив Руслан Кравченко.

Читайте: Руслан Кравченко: Київщина вже почала підготовку до нового навчального року

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олексій Вєтров

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Дмитрівка
Справи насущні: скільки та на що у липні 2024-го витрачала Дмитрівка
09:00 Протягом липня Дмитрівська сільрада разом зі своїми підприємствами зробили публічних замовлень на 5,3 млн гривень. Найбільше грошей пішло на ремонт у шпитьківському ліцеї…
Як “зберегти башту”: у столичних судах вирішується доля забудови впритул до нацпарку “Голосіївського”
Як “зберегти башту”: у столичних судах вирішується доля забудови впритул до нацпарку “Голосіївського”
09:00 Вже найближчим часом у судах може бути вирішене питання забудови на вул. Горіхуватський шлях, де планується зведення житлового комплексу (ЖК), проти якого виступають…
Національне військове кладовище біля Мархалівки: скандали не вщухають
Національне військове кладовище біля Мархалівки: скандали не вщухають
09:00 Переможцем тендера на будівництво І черги Національного військового меморіального кладовища біля села Мархалівка Гатненської тергромади Фастівського району Київщини 1 серпня 2024-го оголосили консорціум…
Banner
QlU7mDx4