На Київщині понад 2,8 тисячі працівників харчоблоків освітніх закладів пройшли підготовку в кулінарних хабах, створених на базі закладів професійно-технічної освіти.
Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської обласної державної адміністрації (КОДА).
Як йдеться у повідомленні, у цьому році вже підготовлено 1,2 тисячу кухарів та представників «шкільних команд» – з вересня розпочалось навчання кухарів за оновленими програмами.
“Кваліфікований персонал – основа змін в організації та забезпеченні якісного та здорового харчування дітей. Для роботи в кулінарних хабах підготовлено 32 тренери – агенти змін. Це працівники закладів професійно-технічної освіти, які долучилися до навчання кухарів”, – розповіли у КОДА.
У пресслужбі також додали, що до початку нового навчального року було проведено модернізацію Бориспільського кулінарного хабу та відкрито нову сучасну лабораторію для практичного навчання кухарів.
У відомстві зазначили, що це дасть змогу збільшити кількість кухарів закладів освіти, які зможуть одночасно проходити навчання, підвищити якість надання освітніх послуг, а також збільшити кількість учнів, що здобувають цю професію.
Зазначимо, що реформа шкільного харчування стартувала в 2020 році за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Київщина однією з перших розпочала її реалізацію.
Нагадаємо, у квітні КВ інформувала, що голова Київської ОДА Руслан Кравченко оголосив про плани заснування 25 опорних кухонь до кінця 2024 року на Київщині. Станом на кінець квітня таких кухонь в області було удвічі менше, проте вони забезпечують харчуванням півсотні шкіл.
Фото: КОДА
КиївВладаВладислава Олійник