На Київщині створено три нові ботанічні пам’ятки

На Київщині створено три нові ботанічні пам’ятки

Під час чергової сесії Київської обласної ради, в якому брало участь керівництво Державної екологічної інспекції, депутати ухвалили рішення про створення трьох нових ботанічних пам’яток природи місцевого значення: «Дубовий ліс», «Ботанічна» та «Ковила в межах села Веселе». Ці території, розташовані у Бородянському, Вишгородському та Бориспільському районах, відрізняються унікальним рослинним світом, серед якого є й види, занесені до Червоної книги України.

Про це КВ дізналася з повідомлення Державної екологічної інспекції Столичного округу.

“Створення нових заповідних зон – це потужний крок до збереження біорізноманіття регіону. Адже ці території отримають статус особливо охоронних, де буде обмежена будь-яка діяльність, що може завдати шкоди природним комплексам. Це означає, що рідкісні рослини, які тут зростають, отримають надійний захист і зможуть продовжувати існувати”, – сказано в повідомленні.

Держекоінспекція коротко наводить дані про нові заповідні зони:

  • «Дубовий ліс» – загальною площею 2,3 га – на території Шибенського лісництва Державного підприємства «Клавдієвська лісова науково-дослідна станція», біля села Шибене, що у межах Бородянської селищної територіальної громади Бучанського району.
  • «Ботанічна» – площа – 2,1 га – на території Першотравневого лісництва державного підприємства «Клавдієвська лісова науково-дослідна станція», біля села Лютіж, що у межах Петрівської сільської територіальної громади Вишгородського району.
  • «Ковила в межах села Веселе» – загальною площею 0,06 га, що знаходиться біля села Веселе, Дівичківської сільської територіальної громади Бориспільського району. 

“Варто зазначити, що Київщина є одним з лідерів в Україні за темпами створення нових природно-заповідних територій. (…) Загалом на початок цього року у Київській області налічувалося 305 територій та об’єктів природно-заповідного фонду, загальною (фактичною) площею – 296 6316,5145 га, з яких 26 – загальнодержавного значення та 279 – місцевого значення”, – сказано в релізі інспекції.

Як інформувала КВ, 29 лютого 2024 року на засіданні Київської обласної ради депутати проголосували за створення семи нових ботанічних пам’яток та заказників у двох районах Київщини.

Читайте: Київщина екологічна: як область стала лідером України зі створення об’єктів природно-заповідного фонду

Фото: Держекоінспекція

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4