На Різдво у Київській опері покажуть балет “Сойчине крило”

На Різдво у Київській опері покажуть балет “Сойчине крило”

У Київській опері на Подолі у дні Різдвяних свят, 23, 24, 25 грудня презентують прем’єру балету “Сойчине крило” за мотивами однойменної новели Івана Франка. В основу балету лягла музика Анатолія Кос-Анатольського та використано різноманітні танцювальні стилі, що мають прийтися до смаку  найвибагливішим поціновувачам балету.

Про це KВ дізналася із повідомлення Київської опери у Facebook.  

“Музика балету була створена у 1956 році, і цього ж року було здійснене першопрочитання у Львівській опері, але в репертуарі протримався лише 2 роки, найімовірніше, через ідеологічно-політичні причини. Тобто у нашому театрі він буде поставлений вперше за 65 років” – розповіли в опері.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Над створення вистави для Київської опери працювали хореограф-постановник, автор лібрето, відомий та визнаний Маестро Георгій Ковтун, диригент-постановник, Маестро Василь Василенко та сценограф-постановник Андрій Злобін разом із художником костюмів Дмитром Курята.

“Такий зірковий постановочний склад гарантовано забезпечить успіх балету та його подальші аншлаги впродовж багатьох років. Перечитуючи новелу “Сойчине крило”, Івана Франка за силою таланту можна сміливо назвати “українським Шекспіром”. Його інтимна лірика захоплює витонченістю, пронизана переживаннями через нерозділене кохання і є одою поклоніння всьому жіноцтву світу. Цей Франковий твір особливо проймає, адже автору не щастило з коханням, тому й з’явилися у його творчості проникливі, сповнені смутку, дуже глибокі твори”, – розповіли в опері. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зауважили в опері, цей глибокий прозовий твір потрапив до рук ще одного неперевершено талановитого митця – Анатолія Кос-Анатольського, якого було визнано геніальним мелодистом.

“Музика у цьому балеті як настрій примхливої героїні, зводить слухача з розуму своїм трагізмом, пристрастю та вічним конфліктом між почуттями чоловіка і жінки. Поєднання двох талантів настільки вражає результатом, що Київська опера вирішила виправити багаторічну несправедливість забуття цього твору і у дні Різдвяних свят представить глядачам прем’єру. У цій постановці використано різноманітну мозаїку танцювальних стилів, які поєднуються в одне ціле, чим сподіваємося задовольнити навіть найвибагливіших поціновувачів балету. Хочемо, щоб “Сойчине крило” замість “Лускунчика” стало доброю Різдвяною традицією та українською балетною класикою кожного Нового року.

Де: Київська опера, Київ,

Коли:  23, 24, 25 грудня о 17:00

На Різдво у Київській опері покажуть балет “Сойчине крило”

Нагадаємо, що столична опера анонсувала виставу-ситком “Бастьєн і Бастьєнна”. Оцінити результат роботи театрального колективу глядачі зможуть наприкінці осені, 30 листопада.

Читайте: Київська опера запрошує глядачів на ситком-виставу “Бастьєн і Бастьєнна”

Фото: Київська опера

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
Banner
QlU7mDx4