У столиці правоохоронці затримали двох торговців зброєю (фото)

У столиці правоохоронці затримали двох торговців зброєю (фото)

У Печерському районі Києва правоохоронці викрили та затримали мешканця столиці за виготовлення і збут боєприпасів. Чоловік продавав набої особисто, а також відправляв поштою. У Святошинському районі затримали мешканця Київщини, який через інтернет збував вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції в Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що правоохоронці викрили і затримали 30-річного торговця боєприпасів армійського зразку до вогнепальної й автоматичної зброї під час реалізації оперативної інформації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Встановлено, що чоловік продавав набої особисто з рук в руки , а також через поштові відправлення. У ході документування протиправної діяльності фігуранта правоохоронці провели оперативні закупки і затримали порушника безпосередньо під час чергового збуту набоїв за 23 тис. гривень”, – йдеться в повідомленні.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання киянина та у підвалі, яким він користувався. Було вилучено понад 900 набоїв різного калібру, ювелірні ваги, 5 поліетиленових банок з речовиною схожою на порох, капсули для набоїв, станок для виготовлення набоїв, 2 карабіни, помпову рушницю. Все вилучене направлено на відповідні експертизи. 

Слідчим відділом Печерського управління поліції  розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

У Київській міській прокуратурі повідомили, що ще одного жителя Київщини затримали за подібні дії у Святошинському районі.

“Під час документування злочину правоохоронці провели 2 контрольовані закупки. Підчас чергового збуту патронів та бойової гранати чоловіка затримали “на гарячому”. У ході санкціонованих обшуків у затриманого вилучили три одиниці вогнепальної зброї, близько 200 набоїв та гранату РГД-5 із запалом”,- йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Святошинському районі столиці правоохоронці затримали адміністратора ломбарду, який зберігав боєприпаси та викрадене майно. З приміщення установи на вулиці Академіка Булаховського слідчі вилучили зброю, гранати, набої різного калібру, а також техніку, золоті вироби та інші цінні речі, одержані злочинним шляхом. 

Читайте: Незаконний арсенал: мешканець столичної Троєщини мав при собі зброю та боєприпаси

Фото: ГУ Нацполіції в Києві, Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4