На столичній Оболоні комунальники розпочали масштабний демонтаж МАФів

демонтаж МАФу

У столиці на вулиці Володимира Івасюка розпочався масштабний демонтаж тимчасових споруд. Комунальники планують прибрибрати близько 50 МАФів.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби КП “Київблагоустрій”.

Як повідомляється, демонтажні бригади КП “Київблагоустрій” розпочали масштабний демонтаж тимчасових споруд на вулиці Володимира Івасюка в Оболонському районі. 

“Найближчим часом наші демонтажні бригади мають прибрати близько 50 тимчасових споруд. Після звільнення локації міський простір приведуть до ладу —  КК “Київавтодор” облаштує тротуари та велодоріжки”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що попередньо на Комісією з питань розміщення тимчасових споруд, за поданням КК “Київавтодор”, було прийняте рішення щодо перенесення тимчасових споруд. Всім власникам тимчасових споруд надали локації для переміщення своїх споруд та повідомили термін виконання робіт.

Нагадаємо, у березні у КП “Київблагоустрій” заявили, що за три місяці у столиці демонтували майже 900 елементів благоустрою, що розміщувалися без дозвільних документів.

Зазначимо, що КП “Київблагоустрій” у січні 2024 року очолив черговий тимчасовий керівник. Новим виконуючим обов’язки директора підприємства став Михайло Бережной.

Раніше КВ писала, що столична влада зробила перший крок для того, щоб зосередити функції організації всіх видів вуличної торгівлі (кіоски, поштомати, вендінгові апарати, кавові автомати, автокав’ярні, аквамати, автомати з продажу снеків, розміщення електросамокатів та велосипедів тощо) “в руках” одного комунального підприємства (КП). Так, минулого тижня Київрада погодила створення КП “Київ.Прозорро” на базі нефункціонуючого КП “ЛІК” та скандально відомого КП “Міський магазин”. Наступним етапом має стати затвердження спеціального Положення, яке регулюватиме “правила гри” у цій сфері – відповідний проєкт рішення наразі проходить погодження перед винесенням до сесійної зали міськради. Чи не стане монополізація вказаних функцій у Києві причиною виникнення нових, ще більш масштабних корупційних скандалів, вочевидь – питання риторичне. Не треба забувати, що відразу троє екскерівників “Міського магазину” (КП займалося у столиці організацією сезонної та пересувної торгівлі) знаходяться під слідством, у тому числі – через факти можливого хабарництва. 

Читайте: Вулична торгівля в “одних руках”: у столиці створили КП “Київ.Прозорро”

Фото: КП “Київблагоустрій”

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4