На території КПІ в Києві облаштували притулок для врятованих тварин (відео)

На території КПІ в Києві облаштували притулок для врятованих тварин (відео)

На території Національного технічний університет “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” в Києві відкрили притулок для тварин. Сюди привозять котів і собак зі звільнених від росіян населених пунктів Київської області.

Про це KВ дізналася із сюжету КПІмедіа.


“Студенти-волонтери КПІ підтримують ініціативу порятунку тварин зі звільнених міст і сіл Київщини, де були бої. Для собак і котів силами університету обладнали притулок. Тепер чотирилапих годують, лікують. Студенти-волонтери чергують біля тварин вдень і вночі”, – розповідають в сюжеті.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Волонтери кажуть, що в інших притулках вже не вистачає місця, тож, доводиться відкривати нові.

У притулок в КПІ привозять котів і собак зі звільнених від росіян населених пунктів Київської області. Студенти кажуть, що тварин знаходили на руїнах будинків або в квартирах із господарями, які загинули. Деяких тварин кинули господарі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Найскладніше, як кажуть студенти-волонтери, це психологічна реабілітація тварин, адже більшість з них втратили господарів, отримали травми, тривалий час голодували. 

Притулок організувала Софія Данилова, вона витрачає власні кошти на будівництво вольєрів, корми й ветеринарку.

А кожен, хто має змогу й бажання, може долучитися до допомоги тваринам:

  • банківська картка: 5375 4115 0488 6255
  • PayPal: hatulmadan.ukr@gmail.com

Звʼязатися із Софією можна за телефоном (099) 752 06 27

Раніше KВ повідомляла, що в столиці, на території Національного комплексу “Експоцентр Україна”, з 31 березня працює тимчасовий притулок для тварин “Виставковий центр”. Притулок був створений у період воєнного стану, сюди з Києва та Київської області привозять тварин, які втратили господарів та які загубились. Київська міська влада закликає киян взяти тварину із тимчасового притулку. 

Читайте: Київська міська влада закликає киян прихистити тварин з тимчасового притулку

Також нагадаємо, що у найбільший приватний притулок для тварин в Україні “Сіріус”, який 35 днів перебував під російською окупацією, депутати Київської міської ради спільно з волонтерами доставили корм для собак та котів. У притулку перебувають понад 3 500 підопічних, крім цього працівники продовжують роботу та привозять нових покалічених та покинутих тварин з Ірпеня, Бучі та Києва. 


Читайте: Депутати Київради допомогли притулку для тварин “Сіріус”

Фото: Діло

КиївВлада

Автор:
Альона Момот
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4