На знак підтримки України 24 лютого у світі проводять акції солідарності

На знак підтримки України 24 лютого у світі проводять акції солідарності

Сьогодні, 24 лютого, рівно через рік після початку повномасштабного вторгнення росії, муніципалітети у всьому світі проводять акції на знак солідарності з Україною.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зазначається, що у Польщі, в Кракові, організували виставку робіт Івана Марчука, конференцію про співпрацю культурних середовищ, службу “Молитва за мир в Україні” в кафедральному соборі Вавельського Замку. А також підсвічують кольорами українського прапора міст Бернатка, телевежу і Таурон Арену. Крім того, у місті пройде марш “Разом за мир”, наприкінці якого навпроти генконсульства росії запалять свічки за загиблих українців.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з інформацією КМДА, у Брюсселі відкривається фреска-мурал на стіні госпіталя Сен-Пьєр, від якого Київ отримав найсучасніше обладнання для лікування військових.

У Парижі ввечері 23 лютого підсвітили кольорами українського стягу Ейфелеву вежу, а міська влада Парижу в свою чергу продемонструвала солідарність з народом України, вивісивши на фасаді мерії синьо-жовті прапори. 

Також визначні архітектурні пам’ятки своїх міст підсвічуватимуть зокрема Берлін, Тампере, Рига.

У Берні, Тампере, Единбурзі проводять хвилини мовчання і молебні на знак солідарності з постраждалими українцями. Акції підтримки України організовують Гельсінкі, Дублін, Баку, Торонто, Єреван, тощо. У місті Будапешт організували фотовиставку про війну. В Берліні проходитимуть велика демонстрація, покази українських фільмів, виставки та дискусії на теми української культури, ЗМІ, науки та громадянського суспільства.

У Лейпцигу проходить цілий тиждень солідарності з Україною. З 20 до 27 лютого 2023 року заплановано виставки, світлові заходи, кінопокази, муніципальний акт вшанування пам’яті та дискусії, які запрошують громадян Лейпцига до участі.

У Ризі запланований благодійний концерт “За волю України!” з виступом відомих латвійських музикантів та збором пожертв на закупівлю енергозберігаючих приладів, які забезпечать джерелами світла українців. Також пройде майстер-клас з виготовлення свічок, які відправлять бійцям ЗСУ на передовій та мирному населенню України.

Нагадаємо, до річниці повномасштабного російського вторгнення у Брюсселі (Королівство Бельгія) відбудеться низка культурних заходів. Зокрема, завтра, 23 лютого, будівлі головних інституцій ЄС підсвітять кольорами українського прапора.

Читайте: У Києві швейцарський митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі “світлом для надії” (фото)

Фото: Twitter Stands With Ukraine

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4