Наконечний: Повернення райрад використовують як елемент протистояння центральної та міської влади

Наконечний: Повернення райрад використовують як елемент протистояння центральної та міської влади

У фракції “Опозиційна платформа – За життя” (ОПЗЖ) в Київраді вважають, що на сьогодні міська влада використовує питання повернення районних рад у Києві як елемент у протистоянні з центральною владою. В подальшому, як вважає голова цієї фракції Михайло Наконечний (на фото), предметом торгу буде визначення повноважень цих райрад.

Як повідомив Михайло Наконечний у коментарі KV, його політична сила в цілому підтримує створення в Києві райрад, але не в нинішній політичний ситуації.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“В цілому повернення районних рад – правильне рішення. Саму ідею ми підтримуємо, оскільки ми за децентралізацію та розвиток місцевого самоврядування. Але ми бачимо, що в нинішній ситуації їх хочуть використовувати як елемент політичної гри в протистоянні центральної та міської влади. Поки що зовсім незрозуміло, як саме функціонуватимуть райради, які у них будуть повноваження та механізми втілення ухвалених рішень. Проте вже називають дату виборів до них. Це непослідовна і чисто політична позиція, яка не має нічого спільного з реальним бажанням розширити можливості  самоврядування”, – зазначив Михайло Наконечний.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

На його думку, в подальшому питання повноважень райрад буде предметом торгу як між різними провладними силами на рівні міста, так і між міською та центральною владою. 

“Ми в цьому політичному балагані участі не брали і не братимемо… Ми впевнені, що для справжньої децентралізації треба забирати максимум повноважень у Київської міськдержадміністрації (КМДА) і особисто у мера і віддавати їх на місця – районам, районним радам та їхнім виконкомам. Все інше – це профанація і гра не на користь киян. Ми обов’язково внесемо свої пропозиції щодо повноважень та нормативів роботи райрад”, – відмітив Михайло Наконечний.

Створення департаментів окремих районів у структурі КМДА Михайло Наконечний також назвав “спробою місцевої влади переграти центральну”.

“Учасники конфлікту забувають, що і на рівні країни, і на рівні міста є безліч невирішених важливих проблем. І займатися варто було б ними, замість того, щоб плести політичні інтриги один проти одного.”, – резюмував голова фракції “ОПЗЖ”.


Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко задумав ліквідувати у столиці РДА, терміново відтворити 10 районних рад та провести у них вибори 30 жовтня 2022 року. Крім того, він пропонує Київраді створити у КМДА 10 “районних департаментів”, які вважатимуться виконкомами столичних райрад (чисельність працівників КМДА при цьому має збільшитися з 2650 до 6601 особи). Відповідні проекти рішень Кличко наприкінці минулого тижня подав на розгляд Київради.

Читайте: Кличко решил по-своему реформировать местное самоуправление в столице

Фото: KV

КиевVласть

Автор:
Олеся Данилова
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4