Нардепка від “Слуг” закликала мешканців Бучі вимагати у ТОВ “Нідком” якісних робіт з відновлення

Нардепка від "Слуг" закликала мешканців Бучі вимагати у ТОВ "Нідком" якісних робіт з відновлення

Депутатка від “Слуги народу” Ольга Василевська-Смаглюк вчергове розкритикувала відбудову Бучі. Цього разу під критику підпало відновлення нашумілого будинку по вул. Вокзальній, 101. Депутатка заявляє, що власники квартир засипають її численними скаргами щодо низької якості та порушення графіків робіт недобросовісним підрядником. Відбудовою об’єкта займається ТОВ “Нідком”. У своєму звернені Смаглюк навіть закликала мешканців продовжувати вимагати якісного виконання робіт та відсторонення недобросовісних підрядників.

Про це КВ дізналася із повідомлення нардепки від “Слуги народу” Ольги Василевської-Смаглюк (округ 96, Київщина) у Facebook.

“Місто Буча – дуже динамічно відновлюється від ран, завданих бойовими діями, на жаль, постає перед новою проблемою. ТОВ “Нідком”, компанія, що мала відновити будинок по вул. Вокзальна 101, на жаль, не виправдовує надій мешканців, залишаючи після себе не лише проблеми, але й розчарування”, – йдеться у дописі нардепки.

Зокрема, вона перерахувала низку як старих, так і нових скарг, які надходять до неї від мешканців цього будинку, і залишаються не вирішеними підрядником робіт. 

“Встановлені вхідні двері в під’їзди не відповідають вимогам, що ставить під загрозу безпеку мешканців і знижує рівень комфорту, не відповідають розмірам і балконні блоки, які можуть викликати проблеми в експлуатації. Крім цього, низка лоджій не мають встановлених перегородок. Це і низька якість жерстяних робіт, що може призвести до подальших пошкоджень та потреби в додаткових витратах на ремонт”, – заявляє депутатка.

Нардепка від "Слуг" закликала мешканців Бучі вимагати у ТОВ "Нідком" якісних робіт з відновлення

Затягує, за її словами, процес відновлення і веде до постійних затримок і недостатня кількість працівників на об’єкті.

Закидає вона і те, що будівельник не реагує на зауваження ОСББ як власника майна, “демонструючи неповагу до думки та інтересів мешканців”.

Нардепка від "Слуг" закликала мешканців Бучі вимагати у ТОВ "Нідком" якісних робіт з відновлення

“Ці проблеми не лише розривають серце тих, хто мріє повернутися до відновленого дому, але й кидають тінь на всю будівельну галузь. ТОВ “Нідком”, замість того, щоб стати символом надії та відновлення, виступає прикладом безвідповідальності та недбалості. Варто підкреслити, що проблеми, навколо відновлення цього будинку, були предметом дослідження Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України, робочої групи «Прозорість і підзвітність» при КОВА, правоохоронних органів та ЗМІ. При цьому, керівництво компанії не вживає жодних дієвих заходів для виправлення ситуації та підвищення якості робіт”, – говорить вона.

Читайте: У Бучі комісія перевірила роботи по відбудові зруйнованих внаслідок бойових дій багатоповерхівок (фото)

І додала, що за результатами виїзної наради, яка відбулась у вівторок, 10 вересня, підрядник вкотре отримав від КОВА низку вказівок та зауважень. 

“Наступним кроком стане розірвання угоди та ще одне кримінальне провадження. Закликаю мешканців цього будинку продовжувати відстоювати свої права та вимагати якісного відновлення”, – резюмувала депутатка. 

Нагадаємо, як раніше повідомляла КВ, Вишневе з третьої спроби майже за 186 млн гривень замовило перебудову аварійного кінотеатру “Промінь” під чотириповерхову будівлю для розміщення міськради. Договір на реконструкцію нежитлової будівлі по вул. Святошинська, 11 “під громадську будівлю” уклали без конкуренції з ТОВ “Нідком”, оскільки бажаючих позмагатися за цей підряд більше не було.

КВ уже писала, що згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Нідком” зареєстровано в 2017 році в Києві, наразі має реєстрацію в Борисполі за адресою масової реєстрації (де “прописано” 53 юрособи). Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових приміщень. Рік тому змінилися власники компанії. Замість Олександра Шишкіна та Леоніда Дороша засновниками фірми стали Андрій Мозговий та Маргарита Багнюк. Керівником ТОВ “Нідком” залишився Максим Лазаренко.

Леонід Дорош, що покинув “Нідком”, є співвласником компанії Сапсан рест”, що займається ресторанним бізнесом (вид діяльності – діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування). Згідно з інформації в реєстрах телефон і юрадреса “Сапсан ресту” збігаються з телефоном і адресою розташування ресторану грузинської кухні Dediko. Натомість пані Маргарита Багнюк, яка прийшла йому на заміну, ще донедавна мала ресторанний ФОП, та працювала заступницею керуючого в ресторані “Тюбетейка”. В свою чергу, партнер пана Дороша по “Сапсан Ресту” Олександр Чуняк, згідно реєстрів був керівником ресторану “Тюбетейка”. 

До кінця 2019 року серед співзасновників ТОВ “Нідком” була Олександра Ринк, яка, за даними ексрадника мера столиці Максима Бахматова, в цей час була журналісткою та нареченою сина першого заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) Миколи Поворозника – Юрія. З початку 2020 року Олександра Ринк покинула “Нідком”, це, як зазначав Бахматов, сталося після її одруження з Юрієм Поворозником, прізвище якого вона взяла. Одразу після оприлюднення вказаної інформації Бахматовим Микола Поворозник заявив, що подає на нього до суду через “поширення неправдивої інформації”. Також Поворозник повідомив, що звернувся до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з вимогою оперативно провести повну та неупереджену перевірку інформації, поширеної у соцмережах та ЗМІ з приводу членів його сім’ї. На початку серпня поточного року Максим Бахматов повідомив, що позову Миколи Поворозника або його представників до суду подано не було.

Читайте: Микола Поворозник зблефував, що позивався на Максима Бахматова за поширення дезінформації

ТОВ “Нідком”, за даними Clarity Project, почало перемагати в публічних закупівлях з травня 2019 року. З того часу компанія отримала 95 підрядів на 1,96 млрд ​​гривень. До 2021 року найбільшими замовниками компанії були столичні медзаклади. Після цього компанія стала отримувати більше підрядів від розпорядників коштів Київщини, а  після деокупації області її активно почали долучати до відбудови. Таким чином на сьогодні найбільшим замовником ТОВ “Нідком” є Департамент регіонального розвитку Київщини, який уклав з ним майже півсотні замовлень загальною ціною 868 млн гривень. Зокрема, у вересні минулого року “Нідкому” довірили будівництво школи-дитсадку у Ворзелі на вулиці Курортній, 37 за 428,66 млн гривень.

Фото: колаж КВ

КиївВлада

Інна Міхно

Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4