НАЗК перевірило декларації посадовців ТЦК та виявила незаконні статки

НАЗК перевірило декларації посадовців ТЦК та виявила незаконні статки

Національне антикорупційне бюро (НАЗК) перевірило електронні декларації третини посадовців керівного складу територіальних центрів комплектування. При цьому у восьми – виявили незаконних статків на суму майже 300 млн гривень.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні голови антикорупційного комітету, нардепки Анастасії Радіної.

Радіна зазначила, що НАЗК у зв’язку з посиленням мобілізації почали перевірку майнового стану керівників ТЦК. 

“Наразі НАЗК перевірило третину посадовців керівного складу ТЦК (541 із приблизно 1700 осіб, за даними Агентства)”, – написала  нардепка.

НАЗК передало до правоохоронних органів матеріали щодо восьми працівників ТЦК, у яких сукупно виявлено ознаки незаконного збагачення на 265 млн гривень, необгрунтованих активів на 6 млн гривень, та недостовірних даних у декларації на 7 млн гривень. 

“Триває моніторинг способу життя ще 28 і повна перевірка декларацій ще 5 посадовів керівного складу ТЦК. Щонайменше дві декларацій співробітників ТЦК отримали вищий показник ризикованості, ніж десятки тисяч декларацій інших посадовців з різних органів””, – написала  нардепка. 

Радіна повідомила, що найбільша за обсягом активів справа на основі матеріалів НАЗК стосується сумнозвісного начальника Одеського ОТЦК Борисова: торік йому було повідомлено про підозру у незаконному збагаченні на суму більше 188 млн гривень. Ще один фігурант — заступник начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав на особисту банківську картку близько 400 тис. гривень від різних військовослужбовців і ймовірно витратив їх на власні потреби. 

“Наразі із цим розбирається слідство. Решта висновків НАЗК стосується ознак корупційних правопорушень у представників ТЦК Одеси, Самбору, Полтави, Дніпра та Запоріжжя. Слідство відповідно до підслідності здійснюють спеціалізовані прокуратури у сфері оборони, ДБР, Нацполіція”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Нардеп Клочко, який “гальмував” позбавлення мандатів депутатів від “ОПЗЖ”, підозрюється у незаконному збагаченні

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4