Немішаївська громада зосередиться на облаштуванні укриттів, – голова Перевозник

Немішаївська громада зосередиться на облаштуванні укриттів, - голова Перевозник

У 2023 році Немішаївська селищна громада прогнозує збільшення рівня надходження податків до бюджету, сам бюджет передбачено в розмірі в понад 150 млн гривень. Кошти, в першу чергу, спрямують на безпекові заходи й облаштування укриттів.

Про це у коментарі розповів голова Немішаївської селищної громади Петро Перевозник.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Немішаївська громада зосередиться на облаштуванні укриттів, - голова Перевозник

“Як в минулому році, так і цьогоріч, ми недоотримаємо коштів до бюджету. Громада працює приблизно на 78%, а щоб була стабільність, необхідно 105%. Джерела доходу не змінились. Це – земельний податок, акциз на табак, алкоголь та паливо. І, звісно, ПДФО. Наразі кошти місцевого бюджету витрачаємо згідно з вимогами сьогодення. Мінімальні витрати на ямкові поточні ремонти доріг. В основному кошти спрямовуємо на облаштування укриттів у школах, дитячих садочках. Ці умови безпеки обов’язкові до виконання і є пріоритетним напрямом в 2023 році”, – розповів очільник громади.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм


За його словами, облаштування великого укриття заплановано в Немішаївській школі № 1, яке, приблизно, зможе умістити до 500 осіб. Крім того, передбачається облаштування з капітальним ремонтом укриття в дитсадку “Дзвіночок”, що поряд зі школою. Проєкт і експертиза цих двох об’єктів здійснювалися за кошти місцевого бюджету, закупівля меблів – теж. Решта ж коштів, а це майже 16 млн гривень, дав обласний бюджет.


Наразі на фінальній стадії перебуває облаштування укриття в дитсадку “Срібний дзвіночок”. Пройдені всі експертизи і розраховано кошторис із місцевого бюджету для підготовки укриття в будинку культури. 


Намагаються в громаді здійснювати і мінімальну господарську діяльність. 


“Можемо прогнозувати незначне збільшення місцевого бюджету. З усіма субвенціями ми завжди йдемо із бюджетом в понад 150 млн гривень. Плануємо вийти приблизно на суму в 157 млн гривень”, – додав він. 


Нагадаємо, що у 2022 році війна значно вдарила по бюджетах громад Київщини. Спостерігалося різке скорочення надходжень, що відбилося і на формуванні бюджетів на 2023 рік. Цьогоріч більшість недоотримає декілька мільйонів доходів, а деякі громади фіксують значний дефіцит. Ті ж, кому все ж вдалося перевиконати фінансові показники, мають кредиторські заборгованості через блокування капітальних видатків місцевих бюджетів на військовий час. 


Читайте: Міські громади Київщини затвердили бюджети на 2023 рік


Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Інна Міхно
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4