Обрив троса атракціону над Дніпром: за уточненими даними шукають хлопця, прокуратура відкрила провадження

Обрив троса атракціону над Дніпром: за уточненими даними шукають хлопця, прокуратура відкрила провадження

У Києві в неділю, 21 липня обірвався трос канатної дороги через Дніпро. Попередньо повідомлялося що у воду впала дівчина, однак за уточненими даними, жертвою нещасного випадку став хлопець, пошуки тіла тривають. Прокуратурою розпочато розслідування за фактом загибелі людини на атракціоні.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури та інформації поліції Києва.

Як уточнили у поліції, за наявною інформацією на момент трагічного випадку на атракціоні перебував 20-річний хлопець. 

У КМДА зазначили, що станом на 16:00 21 липня обстежено 2500 м.кв. дна річки. Пошуково-рятувальні роботи тривають. 

У ДСНС повідомили, що інформація про те, що на річці Дніпро, біля Пішохідного мосту стався обрив канатної дороги, внаслідок чого людина впала у воду, надійшло до них 21 липня о 13:42.

Проводяться пошуково-рятувальні роботи. На місці події від ДСНС працюють 5 водолазів та 1 катер”, – інформували рятувальники.

У дописі Київської міської прокуратури зауважили, що ще в 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону. 

“Прокурори звернулись до Господарського суду Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним та скасувати розпорядження Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11.01.2021 року, яким переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів та досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що відповідачами у справі були Виконавчий орган Київської міської ради (Київська міська державна адміністрація), КП “ПЛЕСО” та Товариство-переможець конкурсу.

“Однак рішенням Господарського суду м.Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.0222 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову відмовлено.”, – додали прокурори.

У прокуратурі нагадали, що тоді суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки.

Наразі за процесуального керівництва Печерської окружної Києва прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом обриву атракціону “Канатна переправа через р.Дніпро від Арки Дружби народів до Труханового острова” в момент перебування на ньому чоловіка. 

Розслідування проводиться за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини(ч.2 ст.272, ч. 3 ст. 367 КК України).

Як інформувала КВ, у Києві  21 липня обірвався трос канатної дороги над Дніпром. На місце прибули поліція та рятувальники, попередньо повідомляли, що ведеться пошук дівчини, яка впала у воду. 

Читайте: У Києві обірвався трос канатної дороги над Дніпром : у воді шукають дівчину, рух Набережним шосе ускладнений

Фото: ГУ Нацполіції в Києві, ГУ ДСНС в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4