Обвинувачених у вбивстві добровольця ДФТГ у Києві суд залишив під вартою

Обвинувачених у вбивстві добровольця ДФТГ у Києві суд залишив під вартою

У Голосіївському районному суді м. Києва відбулося чергове засідання у справі щодо умисного вбивства 34-річного добровольця ДФТГ Олексія Щербини. У ході засідання суд відмовити у задоволенні клопотань про зміну запобіжних заходів та залишив обвинувачених під вартою. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться у повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури, у ході засідання суд досліджував письмові докази сторони обвинувачення. На лаві підсудних троє обвинувачених, які перебувають під вартою.

“Під час судового розгляду сторона захисту заявила клопотання про зміну запобіжних заходів двом обвинуваченим у хуліганстві з тримання під вартою на більш м’які, не пов’язані з утриманням у СІЗО”, – зазначили у Київській міській прокуратурі.

Як підкреслили у пресслужбі, враховуючи, що злочин був вчинений із застосуванням насильства, прокуратура заперечувала проти задоволення таких клопотань. 

“Розглянувши доводи сторін, суд ухвалив відмовити у задоволенні клопотань про зміну запобіжних заходів – обвинувачених залишено під вартою”, – наголосили у столичній прокуратурі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У Києві 21 жовтня 2022 року у Голосіївському районі виник конфлікт на дорозі між водіями і пасажирами двох авто. За кермом автомобіля “Хюндай” був доброволець ДФТГ “Свобода” Олексій Щербина. У ході сварки Щербина побили водій і пасажири “Лексуса”, після чого один з нападників вистрілив у військового і разом з товаришами втік. Потерпілий від отриманих травм помер.

Дії водія “Лексуса” кваліфікували як умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів, за що йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі. Іншим двом обвинуваченим інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї. Покарання за це — від 3 до 7 років за ґратами.

У серпні Голосіївський районний суд продовжив обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також надав можливість двом учасникам справи внести заставу по 805 200 гривень.

Проте Голосіївська окружна прокуратура Києва не погодилась з таким рішенням та подала апеляційну скаргу, яку було підтримано Київським апеляційним судом. Суд також обрав безальтернативні запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом обвинуваченим.

Читайте: Винуватця ДТП на блокпосту при в’їзді до Києва, у якій загинув військовослужбовець, взято під варту

Фото: Київська міська прокуратура 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4