Очільник “Київзеленбуду” Король каже, що “завершив роботу” в цьому комунальному об’єднанні

Очільник “Київзеленбуду” Король каже, що “завершив роботу” в цьому комунальному об’єднанні

Генеральний директор комунального об’єднання (КО) “Київзеленбуд”, що опікується зеленими насадженнями у столиці, заявив про свою відставку. Олексій Король (на фото) не пояснив мотивів свого вчинку на фоні інтересу правоохоронців до діяльності посадовців очолюваного ним КО.

Про це KВ дізналася з допису, який Олексій Король зробив у другій половині дня 1 серпня 2023 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Вчора я завершив свою роботу в КО “Київзеленбуд”. Це були 4 роки викликів, з якими ми впоралися”, – запостив Олексій Король на своїй сторінці у Facebook.

При цьому, він не пояснив причин такого свого рішення. Яке, зазначимо, співпало в часі з підозрою одному з посадовців “Київзеленбуду” у зловживанні службовим становищем (неназваний у вчорашньому релізі правоохоронців правопорушник списав більше 700 тисяч боргу для однієї з підрядних фірм, яка не виплатила кошти за виконану роботу працівників комунального підприємства).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У своєму дописі в соцмережі Король розписав те, що, на його думку, є важливим з точки зору керівника комунального об’єднання: “З 2019 року КО “Київзеленбуд” відремонтувало близько 260 парків, скверів і зелених зон. Серед них парки Совки, Перемога, дві черги парку Наталка, парк з водними об’єктами на Троєщині з унікальною кримськотатарською альтанкою, парк Партизанської слави з фонтаном-рекордсменом, Сирецький, Куренівський, Відрадний, Привокзальний, Пащу-Водиця, перші черги фітнес-парків “Озеро Лебедине” та Прибережного у затоці Берковщина, Голосіївський парк імені Рильського та Маріїнський з новими дитячими майданчиками. Ще були фонтани-візитівки: у парку Наводницький і Самсон на Контрактовій площі. А також сквери, кишенькові у різних районах й туристичні в центрі столиці: Литовський з лавою-терасою, з пішохідним фонтаном на Оболонській площі, 6, сквери Шеремета та Шаповала, Липова алея, а також публічні простори біля станцій метро Шулявська, Берестейська, Голосіївська, Героїв Дніпра”. 

Крім цього, пише Король, “За 4 роки у Києві ми висадили більше 42 000 дерев, майже 352 000 кущів і понад  800 000 сіянців сосни й міських лісах. Почали тенденцію багаторічників та злакових, створення лучних масивів. Зробили акцент на збереженні й відновленні біорізноманітті у місті. Встановлювали будинки для кажанів, качок, комах. рганізували 11 виставок на Співочому полі. За останній рік створили більше 50 патріотичних композицій. Завдяки іноземним партнерам започаткували традицію прикрашати Майдан Незалежності нідерландськими тюльпанами”.

Читайте: Для облаштування “зеленої зони” біля метро “Героїв Дніпра” було прибрано 160 МАФів, – гендиректор “Київзеленбуду”

“Нам і мені особисто є, чим пишатися”, – заключив допис екскерівник “Київзеленбуду”.

Як інформувала KВ, нещодавно НАБУ закінчило слідство щодо “бюджетних розпилів” у КО “Київзеленбуд” при закупівлі спецтехніки з-за кордону через сумнівних “посередників”. Десяти фігурантам даного провадження інкримінується заволодіння коштами на суму 115,1 млн гривень, відмивання доходів та зловживання службовим становищем. Серед тих, хто може отримати обвинувальні вироки, немало “віп-персон”: екскерівник “Київзеленбуду” Михайло Наконечний, екскерівниця цього ж КО Наталія Бєлоусова, ексначальник “екологічного” управління КМДА Андрій Мальований.

Але і за керівництва Короля до “Київзеленбуду” були питання, зокрема про те, як КО витрачає кошти платників податків під час війни, а також про те, як комунальники поводяться з зеленими зонами у столиці.

Читайте: Депутатка Семенова звинуватила Київзеленбуд у варварстві

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
Banner
QlU7mDx4