Очільник МОЗ призначив тимчасового керівника “Охматдиту”

Очільник МОЗ призначив тимчасового керівника "Охматдиту"

Глава МОЗ після консультації з представниками НДСЛ “Охматдит” призначив нового виконувача обов’язків гендиректора лікарні. Тимчасовим керівником став очільник відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Олександр Урін (на фото ліворуч).

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

“За результатами зустрічі, з урахуванням порад лікарів, прийняв рішення тимчасово покласти виконання обов’язків генерального директора Охматдиту на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій Охматдиту”, – написав Віктор Ляшко.

За словами міністра, колектив лікарні довіряє Олександру Уріну.

“Зі своєї сторони теж буду всіляко підтримувати рішення, які зроблять Охматдит ще кращим, а ми сьогодні напрацювали їх чимало”, – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, 17 серпня генерального директора НДСЛ “Охматдит” Володимира Жовніра рішенням глави МОЗ було відсторонено від виконання обов’язків до завершення перевірок Нацполіцією, іншими правоохоронними органами та комісією міністерства охорони здоров’я.

Читайте: Генерального директора “Охматдиту” відсторонили від виконання обов’язків

Як інформувала КВ, цьому рішенню передувала низка скандалів. Зокрема на початку  серпня цього року стало відомо що БО «Благодійний фонд “Охматдит” обрав ТОВ “Буд-технолоджі” переможцем тендеру на ремонт корпусу лікарні, який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу 8 липня. Із 14 учасників конкурсу це була третя за дорожнечею пропозиція розміром у 307 млн грн. Після резонансу Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що компанію, яка відбудовуватиме корпуси понівеченої обстрілом росармії дитячої лікарні “Охматдит”, визначать на тендері.

Читайте: Міністр Ляшко: Тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново на Prozorro

Крім того,  на початку серпня у МОЗ звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок стосовно тендеру на відбудову “Охматдиту”. 

Читайте: НАБУ проаналізує тендери на ремонт Охматдиту і будівництво військового цвинтаря

Вже 16 серпня скандал з відбудовою лікарні отримав своє продовження, коли в “Охматдиті” заявили про намір звернутися до правоохоронців через затримку передачі коштів на відновлення лікарні після удару 8 липня благодійним фондом БО “Охматдит – Здорове дитинство”.  У фонді зазначили, що переведуть кошти на проведення ремонту та закупівлю медичного обладнання для лікарні після надання офіційних запитів від лікарні та визначення цільового призначення.

Читайте: В “Охматдиті” повідомили про затримку передачі коштів на відновлення лікарні благодійним фондом

Фото: Facebook Віктора Ляшка

КиївВлада

Олександр Попов

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4