Окупанти встановили на даху одного з енергоблоків Запорізькій АЕС воєнне обладнання, – ГУР Міноборони

Окупанти встановили на даху одного з енергоблоків Запорізькій АЕС воєнне обладнання, - ГУР Міноборони

Найближчим часом на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) будуть анульовані перепустки українського зразку. Наразі на робочі місця доступ мають лише оперативні працівники. Крім того, на даху одного з енергоблоків встановлено воєнне обладнання для боротьби з засобами аеророзвідки. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ГУР Міноборони.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Окупанти виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з “росатомом”. Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня. Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку. Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління)”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у ГУР Міноборони зазначають, що в Енергодар прибули так звані “кадирівці”, які патрулюють групами по 15-20 осіб. 

“Зв’язок в місті практично відсутній, переміщення доцільно здійснювати з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи”, – зауважили у пресслужбі.

Крім того, на даху п’ятого енергоблоку встановлено обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. 

На промисловій зоні ЗАЕС розміщено чергову зміну окупантів. Командний склад розосереджений по місту та проживає в квартирах місцевих мешканців, які виїхали.

Як раніше повідомляла KВ, окупанти продовжують тримати всі шість блоків Запорізької атомної електростанції в “холодному стані”. Наразі живлення станції, в тому числі систем безпеки, здійснюється за рахунок повітряної лінії ПЛ-750 кВ “Дніпровська”.

Читайте: Рашисти від’єднали від живлення усі шість блоків ЗАЕС, – ГУР Міноборони


Фото: ГУР Міноборони 

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4