“Ощадбанк” знов намагається продати під забудову паркову зону на Микільській Слобідці

На онлайн-аукціон виставлено три земельні ділянки на Микільській Слобідці. Загальна площа виставленої на продаж “Ощадбанком” землі – 6,36 га. Актив знаходиться у Дніпровському районі столиці між вулицею Микільсько-Слобідською і Броварським проспектом. Це вже не перша спроба банку продати паркову зону під забудову.

Про це KВ дізналася з оголошення на сторінці електронного аукціону OpenMarket (ДП “СЕТАМ” Міністерства юстиції).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно оголошення, Згідно з оголошенням, через електронний аукціон OpenMarket виставлено на продаж три земельні ділянки загальною площею 6,3671 га, цільове призначення яких  “Для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови”. 

Стартова ціна лота – 312 млн 22 тис. 99,18 гривень. 

Ділянки знаходяться у Дніпровському районі Києва між вулицею Микільсько-Слобідською та Броварським проспектом. 

Майно знаходиться у власності АТ “Ощадбанк”. Аукціон заплановано на 25 грудня 2023 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як інформувала KВ, це не вперше “Ощадбанк” намагається продати згадані ділянки під забудову. 

Активісти кажуть, що зазначені ділянки входять в межі памʼятки “Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпра”, де заборонено нове будівництво.

Крім цього, у листопаді 2023 року Київрада надала статус скверу земельним ділянкам з кадастровими номерами 8000000000:66:178:0255, 8000000000:66:178:0256, 8000000000:66:178:0257, що розташовані між вул. Микільсько-Слобідською та просп. Броварським у Дніпровському районі м. Києва.

Також нагадаємо, що у серпні 2023 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду остаточно відмовив у задоволенні позову щодо поновлення забудовнику оренди комунальних земельних ділянок по вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, які входять в межі парку “Микільська Слобідка”. У суді вдалося “відвоювати” 5 га зеленої зони. Забудовник в межах прибережної захисної смуги Дніпра мав намір побудувати три 25-поверхових ЖК “Нова Слобідка”. 

Читайте: Верховний Суд остаточно відмовив забудовнику у поновленні оренди комунальних земельних ділянок, які входять до складу парку “Микільська Слобідка”

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4