Падіння ВВП у лютому 2023 року становить 26%, що є кращим за показник січня, – Мінекономіки

Падіння ВВП у лютому 2023 року становить 26%, що є кращим за показник січня, - Мінекономіки

У лютому падіння внутрішнього валового продукту (ВВП) становить 26% (±2%), що є кращим за показник січня – 32% (±2%). Основними причинами уповільнення падіння ВВП називають суттєве зменшення дефіциту електроенергії та скорочення тривалості відключень, що дало змогу функціонувати, адаптуватися та відновлюватися економіці. 


Про це KВ стало відомо з повідомлення на Урядовому порталі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначається в повідомленні, падіння ВВП у лютому 2023 року становить 26% (±2%), що є кращим за показник січня – 32% (±2%). “У лютому 2023 року економічна активність поступово відновлювалась, ураховуючи суттєве зменшення дефіциту електроенергії та скорочення тривалості відключень завдяки відновленню роботи усіх доступних видів генерації в енергосистемі з середини лютого. Виграна Україною “енергетична війна” додала оптимізму бізнесу, який покращив свої настрої щодо майбутнього та активізував діяльність. В цілому, економічний фронт тримається – економіка продовжує функціонувати, адаптуватися, відновлюватися”, – повідомила перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, у лютому порівняно з січнем поточного року дещо покращилася ситуація у промисловому виробництві завдяки зниженню тиску такого чинника як дефіцит електроенергії, ураховуючи запуск в роботу дев’яти атомних блоків. Крім того, у лютому ракетних ударів по об’єктах електроенергетики було менше ніж у січні поточного року, а їх негативний вплив ще й нівелювався більшою адаптивністю виробників.


“За оцінками Мінекономіки, покращується ситуація в багатьох галузях економіки. Так, у транспортній сфері відбулося поступове відновлення активності за всіма ключовими видами транспорту, окрім авіаперевезень, діяльність яких наразі не здійснюється через військові дії. Також дещо покращилася ситуація у тваринництві, яке поступово адаптується до складних умов функціонування, зокрема у регіонах, які відносно менше постраждали від війни і куди релокувалися фермери з прифронтових територій, суттєво покращились очікування ділової активності сфери торгівлі, яка є чутливою до змін попиту”, – додають в міністерстві. 


Спостерігається поступове покращення ситуації і у будівельній сфері. Це сталося через те, що на деокупованих територіях активізовуються будівельні роботи, зокрема з відновлення зруйнованих чи пошкоджених житлових, виробничих, а також інфраструктурних об’єктів.


Нагадаємо, падіння ВВП України за підсумком 2022 року оцінюється на рівні 30,4%, що як вказують в Міністерстві економіки, є кращим показником, ніж передбачалось за попередніми прогнозами. 


Читайте: Падіння ВВП в 2022 році попередньо оцінюється на рівні 30,4%, – Мінекономіки 

Фото: відкриті джерела.

КиївВлада

Автор:
Павло Башинський
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4