“Паляниця”: опубліковано зображення ракети-дрона та деякі технічні характеристики (відео)

"Паляниця": опубліковано зображення ракети-дрона та деякі технічні характеристики (відео)

Нова українська розробка, ракета-дрон “Паляниця”, була створена за 1,5 року. Майже все довкола неї засекречено, але відомо що у межах її дії знаходяться два десятки російських військових аеродромів

Про це, як передає КВ, йдеться у відео, опублікованому Президентом України Володимиром Зеленським.

Президент нагадав, що за два з половиною роки повномасштабної війни росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах. 

“Вчора відбулось перше успішне бойове застосування нашої нової зброї – української далекобійної ракети-дрона “Паляниця”. Розробленої власними силами, щоб знищити наступальний потенціал ворога”, – йдеться у дописі Володимира Зеленського.

Зазначається, що “Паляниця”  – українська далекобійна дрон-ракета. Майже все довкола неї засекречено, але дещо все ж відомо. У межах дії ракети-дрону два десятки російських військових аеродромів. 

Всю розробку завершили за 1,5 року. “Паляниця” буде запускатися з наземної платформи, вона має турбореактивний двигун. Вартість ракети дрона набагато нижча аналогів і робота щодо здешевлення та збільшення виробництва триває.

У відео йдеться, що задача “Паляниці” – “захистити мирне населення, знищивши наступальний потенціал ворога. І зробити це на його території”:

“Ракет-дронів ставатиме більше, як стало більше наших далекобійних ударних дронів, результати яких ми бачимо майже щодня”, – резюмував Президент.

Нагадаємо,  24 серпня Президент повідомив, що Сили оборони України провели перше застосування української ракети-дрона “Паляниця”. Нова українська розробка успішно уразила військовий об’єкт ворога на тимчасово окупованій території. 

Читайте: Україна вперше застосувала нову українську ракету-дрон “Паляниця”, – Зеленський

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4