Польські фермери припинили блокування пункту пропуску “Медика – Шегині”

Польські фермери припинили блокування пункту пропуску “Медика – Шегині”

У неділю, 24 грудня, завершилася акція протесту польських фермерів перед пунктом пропуску “Медика – Шегині”. Наразі рух вантажівок відновлено.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За інформацією, отриманою від Прикордонної варти Республіки Польща, сьогодні о 09:30 (за київським часом) завершилася акція протесту перед пунктом пропуску “Медика – Шегині””, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У відомстві зазначили, що оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну  здійснюється у звичайному режимі.

“Прикордонники спільно з працівниками контрольних служб працюють, аби забезпечити пропуск максимальної кількості вантажівок”, – йдеться в дописі.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: “Корчова – Краківець”, “Гребенне – Рава-Руська”, “Дорогуськ – Ягодин”. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року.

Читайте: Рада звернулась до Польщі з проханням допомогти розблокувати кордон для перевізників

Як інформувала KВ, блокування руху вантажівок у напрямку пунктів пропуску “Медика-Шегині” на українсько-польському кордоні польські страйкарі розпочали 27 листопада.

Читайте: Страйкарі планують цілодобово блокувати рух вантажівок на прикордонному переході “Медика-Шегині”

Станом на 22 грудня у чергах на кордоні з Польщею на вʼїзд до України очікували близько 3900 вантажівок. Перевізники, які заблокували кордон, пропускають три транспортні засоби на годину: один комерційний транспорт, один, що перевозить швидкопсувні продукти, тварин або живі квіти, і одну автоцистерну або транспорт небезпечних матеріалів. Гуманітарну допомогу – після перевірки документів службами – пускають раз на пів години.

Читайте: На кордоні з Польщею черги з вантажівок розтягнулись на 40-60 кілометрів, – ЗМІ

Фото: dailylviv

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4