Посадовців «Київшляхбуду» та «Київавтодору» підозрюють у розкраданні 10 млн гривень на ремонті доріг

Посадовцям оголошено про підозру

Правоохоронці викрили схему розкрадання близько 10 млн гривень бюджетних коштів. Серед підозрюваних директор та інженер «Київшляхбуду», гендиректор «Київавтодору», а також директор та працівник підприємства, що постачає будматеріали. За даними поліції, фігуранти заволоділи коштами на ремонті автомобільних доріг у Києві, які велися з порушенням технологій та за завищеними цінами. 

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в Києві.

“Під час проведення ремонтних робіт ремонту вулично-дорожньої мережі м. Києва  зловмисники  використовували неякісні матеріали, які закуповували по завищеній ціні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вулиці столиці були «відремонтовані» неякісним асфальтним покриттям, а фігуранти заволоділи близько 10 мільйонами гривень, що належали територіальній громаді Києва.  

Встановлено, що схему заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах налагодили директор та інженер «Київшляхбуду», гендиректор «Київавтодору», а також директор та працівник підприємства,  що спеціалізується на виготовленні та постачанні будматеріалів. 

Правоохоронці повідомили фігурантам про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах.

Санкція  статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

За даними аналітичної системи Youcontrol, ПП «Київшляхбуд»  входить до однойменної групи Юрія Шумахера і Євгена Коновалова. Компанії групи займаються будівництвом доріг і автомагістралей.

Читайте: Достроково втомився: чому обвалився Дегтярівський шляхопровід та що з ним буде далі

КК “Київавтодор” заснована Київрадою у 2002 році. Генеральним директором корпорації з 5 липня 2022 року є Олександр Федоренко. Він же з 19 травня 2020 року очолював цю комунальну корпорацію на правах виконувача обов’язків керівника.

Читайте: Негативне зростання: у 2023 році сукупні збитки київських КП досягли 6 млрд гривень

Як повідомляла КВ, діяльність КК “Київавтодор” та підпорядкованих їй комунальних підприємств регулярно викликає претензії у правоохоронних органів. Зокрема правоохоронці у квітні 2024 року правоохоронці почали розслідування фактів службової недбалості з боку гендиректора КК “Київавтодор” Олександра Федоренка. Слідчі встановили, що цей посадовець належним чином не проконтролював роботу підпорядкованого йому КП “ШЕУ Солом’янського району”, внаслідок чого територіальній громаді міста було нанесено збитки на суму 278,5 млн гривень.

Читайте: Гендиректора “Київавтодору” судитимуть за забруднення столичної землі на 278 млн гривень

Фото: ГУ Нацполіції в Києві

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4