Посадовця Управління держконтролю викрили в одержанні хабара за дозволи на вивезення за кордон кролів

Спеціалісту одного з відділів Управління державного контролю вимагав з підприємця, який займається розведенням кролів, хабар за прискорення оформлення документів, необхідних для вивезення тварин за кордон. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Поліції Києва.

Як повідомляється, столичний підприємець, який займається розведенням кролів для їх подальшого постачання у країни Європи, звернувся до 44-річного головного спеціалісту одного з відділів Управління державного контролю на кордоні для отримання відповідних дозволів.

Посадовець, крім офіційних платежів, почав вимагати від чоловіка кошти за прискорення процедури оформлення необхідних паспортів та міжнародних ветеринарних сертифікатів. За документи для 40 тварин зловмисник попросив 12 500 гривень.

Фігуранта затримали  під час отримання ним неправомірної вигоди. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище.

 Згідно з повідомленням, відтепер посадовцю загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили на корупції посадовицю Національної академії аграрних наук (НААН) України та двох її посередників. Хабар у 21 тис. доларів посадовиця вимагала з голови фермерського господарства на Київщині за право обробляти 453 га належної інституту землі. Одного зі спільників затримали при отриманні “винагороди” у Глевасі, двох інших – на місці роботи.

Читайте: Посадовицю інституту НААН України викрили на вимаганні хабаря у 21 тисячу доларів з фермера на Київщині

Фото: Поліція Києва

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
КП “Спецжитлофонд” вчергове змінило підрядника будівництва ЖК “Forest”
09:00 Будувати багатоповерхівку на перетині вулиць Мілютенка та Шолом-Алейхема на Лісовому масиві столиці (ЖК “Forest”), куди керівництво Києва давно обіцяє переселити мешканців так званого…
QlU7mDx4