Благодійність за крипту: як криптогроші використовують для добрих справ

Криптовалюта змінила наш спосіб взаємодії з грошима. Цифрові активи мають величезний вплив не лише на банківську та інвестиційну сферу, але також і на благодійний сектор. 

На правах реклами

Головне – вибрати для проведення благодійних транзакцій біржу, яка добре зарекомендувала себе, як, наприклад, Binance. Тут можна не лише робити транзакції, але і зайнятися спотовою або маржинальною торгівлею, отримувати пасивний дохід від вкладень. Binance допоможе дізнатися, який курс біткоїн долар актуальний та яким був обсяг торгівлі за 24 години.

Переваги використання крипти для благодійності

Спеціальні благодійні фонди займаються збором коштів – вони отримують благодійні внески від всіх охочих та перерозподіляють тим особам або організаціям, що потребують допомоги. Найвідомішими світовими благодійними фондами є:

  • Greenpeace;

  • Pineapple Fund;

  • Ripple;

  • Food for Life Global;

  • United Way;

  • Save the Children та інші.

Відомо, що однією з головних проблем благодійного сектору є недостатня прозорість, яка призводить до того, що люди втрачають довіру до благодійних організацій, зменшується обсяг внесків. Криптовалюта здатна підвищувати прозорість за допомогою таких характеристик, як:

  • довіра;

  • підзвітність;

  • відстеження.

Довіру благодійників дуже легко повернути за допомогою блокчейн-технології, адже ті транзакції, що записані у блокчейні, можуть переглядати всі.

Якщо транзакція потрапила у блокчейн, то її вже надзвичайно складно змінити. Неприбуткові організації можуть показати, що всі грошові внески захищені від незаконного привласнення завдяки запровадженню незмінного процесу збору пожертв.

Пожертви, зроблені у криптовалюті, легко відстежувати у режимі реального часу.

Якщо кошти потрібні терміново (у випадку війни або криз, спричинених стихійними лихами), то саме швидкість переказів криптовалюти стане у пригоді. Так всі ті, що потребують допомоги, зможуть раніше отримати необхідні кошти на медикаменти, житло та їжу, ніж у випадку фіатних валют.

Якими були найбільші пожертви у криптовалюті?

Розміри криптовалютних благодійних внесків зростають з кожним роком. Завдяки фонду Ripple кілька років тому середні школи США отримали підтримку у розмірі 29 млн доларів. 55 млн доларів було зібрано завдяки фонду Pineapple Fund.

Фонд COVID-Crypto Relief, якій опікується ліквідацією наслідків коронавірусу в Індії, отримав 50 трлн токенів Shiba Inu (SHIB) та понад 500 Ethereum від засновника цієї криптовалюти. І це далеко не все, адже засновник Ethereum перерахував 336 млн доларів фонду на дослідження процесів регенерації тканин. Фон Givewell отримав від нього 13 000 Ethereum на благодійність.

Мільярдер Сем Бенкман‑Фрід, який отримав свої статки саме завдяки криптовалюті, захоплений теорією “ефективного альтруїзму”. Він вважає, що благодійність має приносити максимум користі. Він вже роздав на благодійність 25 млн доларів. Гроші мільярдер витратив на такі благодійні проєкти, як боротьба з бідністю, системи реєстрації виборців та підвищення безпеки штучного інтелекту. Бенкман‑Фрід визнає, що попереду ще багато роботи, до того ж він планує щонайменше в 900 разів збільшити свої пожертви.

Благодійні фонди не всі пожертви перераховують особам, що потребують допомоги, деяку частину вони отримують як прибуток. Криптовалюта та технологія блокчейну допомагають робити прозорими всі транзакції, це збільшує довіру до благодійних організацій та дозволяє допомагати більшій кількості осіб.

Фото: соцмережі

Автор:
Вероніка Злацька
Поділитися 0
Поділитися 0
Поділитися 0
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Нацгвардія України: до Перемоги та після Перемоги
14:37 Розглядаючи перспективу служби в Національній гвардії України, важливо пам’ятати, що це не лише правоохоронна силова структура, але й нагода стати частиною великого братства…
До кінця 2024 року “Інтергал-Буд” планує ввести в експлуатацію ще 200 тисяч квадратних метрів житла, – комерційна директорка Анна Лаєвська
10:00 Основні гравці столичного будівельного ринку попри війну бачать у 2024 році можливості для розвитку. Основні надії покладаються на житлову нерухомість, обережний оптимізм –…
Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачав Макарів
12:00 Зробили замовлень на понад 20 млн гривень
QlU7mDx4