Як пораненому пройти МСЕК: корупція, нахабні лікарі, порушення прав, поради (сюжет КВ)

Ветеран війни, доброволець Дмитро Шерстньов (на фото), що отримав важке осколкове поранення під час бойових дій  у Бахмуті в січні 2023 року розповів, яким чином наразі проходять медико-соціальну експертну комісію для отримання групи інвалідності, чим це дратує поранених воїнів та де можуть критися ризики корупції.

Про це йдеться у відео-сюжеті на YouTube каналі КВ.

Герой сюжета служив у 2 роті 241-ї бригади ТрО міста Києва. В ході бойових зіткнень у Бахмуті отримав черепно-мозкову травму середньої ступені тяжкості з проникаючим уламком. Після проходження ВЛК, яка визнала Дмитра непридатним для подальшої військової служби, розпочався важкий шлях у проходженні МСЕК. 

У коментарі КВ боєць розповів, як зіткнувся з брократичними труднощами на самому початку: Дмитро був змушений збирати величезний перелік документів, 3 тижні проходити лікарів, адже МСЕК змусило повторно проходити всіх лікарів, не приймаючи висновок ВЛК. Загалом, він витратив на проходження процедури 2 місяці.

“Коли я стикнувся з цим, я вже міг пересуватись з паличкою. Але є військовослужбовці на колісному кріслі, які не мають змогу так швидко й просто пересуватись між лікарнями. Військові не готові до такої довгої процедури, не вистачає нервів. Не можуть розібратись, як це швидше зробити, не дублюючи походи до лікарів. Це психологічно важко”, – розповідає Дмитро. 

Крім цього, Дмитро розповів історію побратима, що мав осколкове поранення руки й ноги й зіткнувся з можливим натяком на корупцію. За його словами, лікар-травматолог при обстеженні заявив, що хлопець здоровий й таким чином, ймовірно, підводив бійця до хабаря.

Більше про враження військових, випадки нелюдяності під час проходження МСЕК та поради для бійців, що стикаються з такою процедурою – у сюжеті КВ.

Як раніше писала КВ, правоохоронці викрили мешканця Київщини, який запропонував військовозобов’язаному чоловіку оформити фіктивну довідку про встановлення другої групи інвалідності. Свої послуги зловмисник оцінив у 6 тис. доларів, наразі фігуранту повідомлено про підозру.

Читайте: Мешканця Київщини викрили на оформленні фіктивної довідки про інвалідність за 6 тисяч доларів

Фото: скріншот з сюжету

КиївВлада

Анастасія Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4