Мешканця Київщини викрили на оформленні фіктивної довідки про інвалідність за 6 тисяч доларів

Правоохоронці викрили мешканця Київщини, який запропонував військовозобов’язаному чоловіку оформити фіктивну довідку про встановлення другої групи інвалідності. Свої послуги зловмисник оцінив у 6 тис. доларів, наразі фігуранту повідомлено про підозру.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Згідно з повідомленням, підозрюваний запропонував військовозобов’язаному чоловіку, що не мав проблем зі здоров’ям, посприяти у безперешкодному перетині кордону України. 

Для цього чоловік надав фігуранту копію паспорта, амбулаторну картку, трудову книжку. Свої послуги зловмисник оцінив у 6 тис. доларів.

“Зазначені документи потрібні для для встановлення другої групи інвалідності без його присутності. Відповідно до отриманих довідок, чоловіка оглянула медико-соціальна експертна комісія у Житомирі”, – йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури Києва 48-річного мешканця Київщини викрили та повідомили про підозру у  сприянні в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України, усуненням перешкод, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Встановлюються інші особи, причетні до оформлення таких довідок. Крім того, в ході обшуку за місцем мешкання фігуранта виявлено пістолет та бойові набої до нього без передбаченого законом дозволу, які направлено на експертизу.

Пістолет та бойові набої направлено на експертизу
Пістолет та бойові набої направлено на експертизу

Нагадаємо, у Києві правоохоронці повідомили про підозру експосадовиці та лікарю-експерту, які “продавали” інвалідність для виїзду за кордон. Фігуранти вносили недостовірні відомості до акту огляду медико-соціальної експертної комісії для присвоєння третьої групи інвалідності

Читайте: Голова однієї зі МСЕК на Київщині “заробляла” на “групах інвалідності” для “ухилянтів”

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4