Станція метро “Поштова площа” й тунелі, що примикають, у належному стані – КМДА

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації (КМДА) заявив, що зі станцією метро “Поштова площа” все в порядку, небезпеки немає, а паніку серед людей стосовно стану підземки й транспортного вузла, яким є Поштова площа, сіють “диванні експерти”.

Про це КВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва.

У повідомленні мовиться, що станція “Поштова площа”, “зокрема й перегінні тунелі, що примикають до неї, перебувають у належному технічному стані. Ризики щодо підтоплення, закриття станції на ремонт чи реконструкцію відсутні. Фахівці метрополітену провели позаплановий огляд та обстеження споруд, за результатами яких деформацій не виявлено”.

“Міська влада закликає диванних експертів та блогерів не маніпулювати темою роботи столичного метрополітену, а медіа – використовувати інформацію перевірену та з офіційних джерел. Вкотре наголошуємо, що подібні провокаційні заяви щодо стану метро створюються з метою посіяти паніку та грають на руку ворогу в інформаційній війні”, – сказано в релізі столичної влади.

Натомість Держаудитслужба напередодні офіційно заявила, що підстави для побоювання стосовно Поштової площі та однойменної станції підземки все ж є: “Особливу увагу в 2023 році аудитори зосередили на перевірці Поштової площі. Під час її комісійного огляду, де досі залишається незавершеним будівництво наземних об’єктів – торговельного комплексу з підземним музеєм, виявлені недовиконані роботи з гідроізоляції, водовідведення та водопониження. Також були зафіксовані ознаки корозії металу та руйнування захисного шару бетону. Фахівці Держаудитслужби прийшли до висновків, що технічний стан об’єкта постійно погіршується, а його подальша експлуатація без консервації чи добудови вкрай небезпечна. Під загрозою руйнації опинився практично весь інфраструктурний вузол, яким є Поштова площа”.

Аудитори кажуть, що попереджали столичну владу ще торік, що недовиконані роботи можуть призвести до проблем із функціонуванням станції метро “Поштова площа”, однак з тих пір “необхідні заходи з невідомих причин так і не були проведені”.

Як інформувала КВ, громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення протиаварійних робіт. 

Читайте: Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4