У Києві шахрай під виглядом співробітника СБУ виманював гроші в родин військовополонених

Шахрая помістили під варту

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який видавав себе за співробітника СБУ та обіцяв родинам військовополонених “допомогу” у розшуку близьких.  Послуга киянина коштувала 8-10 тис доларів, в залежності від спроможності родичів бранців, а після отримання коштів він переставав виходити на зв’язок. Наразі шахрай перебуває під вартою.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Офісу генерального прокурора.

Згідно з повідомленням, киянин, який видавав себе за співробітника СБУ, стверджував, що має знайомих в рф, які займаються питаннями повернення військовополонених. 

Зазначається, що така «послуга» коштувала 8-10 тис. доларів та залежала від платоспроможності людей. Кошти потерпілі мали перерахувати на його власні банківські картки.

Після отримання грошей шахрай припиняв спілкування і більше не виходив на зв’язок.

Крім того, у соцмережах чоловік розміщував неправдиві повідомлення про збір коштів на авто для ЗСУ.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено банківські картки, на які він отримував гроші від потерпілих.

Чоловіку повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України). Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, на вулиці Межигірській, що на столичному Подолі, в неділю, 28 квітня, родичі та друзі полонених провели акцію на підтримку захисників «Азовсталі», інших військових та цивільних, які перебувають у російському полоні. Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про долю українських бранців  рф.

Читайте: Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень

Фото: ОГП

КиївВлада

Олександр Попов

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4