“Де захисники Азовсталі”: на Подолі провели акцію з підтримки військовополонених та цивільних заручників

Акція на Подолі

На вулиці Межигірській, що на столичному Подолі, в неділю, 28 квітня, родичі та друзі полонених провели акцію на підтримку захисників «Азовсталі», інших військових та цивільних, які перебувають у російському полоні. Люди вийшли нагадати, що їхні близькі з гарнізону «Маріуполь» досі знаходяться у полоні та закликали зробити усе, щоб повернути їх додому.

Про це КВ дізналася з допису на Facebook – сторінці Асоціації родин захисників “Азовсталі” та повідомлення видання “Телеграф”.

“Де захисники “Азовсталі”?” – питання, яке з плином часу набуває для всіх нас ще більшої актуальності. Адже кожен день, проведений у полоні, – це вкрадений день із життя для тисяч наших героїв – як захисників Маріуполя, так і військових з інших підрозділів”, – йдеться в дописі Асоціації родин захисників “Азовсталі”.

Люди в багатьох містах України кожних вихідних виходять на подібні мітинги, аби нагадати про долю українських бранців  рф.

У Києві цієї неділі люди зібралися біля  перехрестя вулиць Межигірської, Новокостянтинівської та Електриків.

Акція на підтримку військовополонених та цивільних заручників
Акція на підтримку військовополонених та цивільних заручників

Серед учасників були не лише родичі полонених, а й небайдужі українці, а також багато дітей.

Як зазначив кореспондент “Телеграф”, діти тримали плакати з написами: “Поверніть мені тата”, “Мені бракує тата”, “У когось свято, а я чекаю тата”.

Акція на підтримку військовополонених та цивільних заручників
Акція на підтримку військовополонених та цивільних заручників

Учасники акції також тримали плакати з написами: “Мовчання та полон вбивають”, “Ми боремося за вас”,  “Мовчання вбиває не гірше кулі”.

На акції були не тільки дорослі, а й діти
На акції були не тільки дорослі, а й діти

Нагадаємо, 4 лютого 2024 року родини військовополонених Маріупольського гарнізону поновили акції, які деякий час не проводили, аби привернути увагу до того, що довгий час не відбувалося обмінів захисників Маріуполя та “Азовсталі” з російського полону. 8 лютого в Україні відбувся обмін полоненими, тоді додому з російського полону повернулися 100 людей, 84 з них захищали Маріуполь. Водночас родин українських військовополонених вирішили проводити мирні акції кожних вихідних. На дванадцятій у цьому році акції, 21 квітня, небайдужі громадяни та родини військовополонених на Верхніх і Нижніх Валах знову нагадували про долю бранців рф.

Читайте: «Будь голосом тих, хто у неволі»: на Подолі провели акцію з підтримки військовополонених та цивільних заручників

Фото: Телеграф

КиївВлада

Олександр Попов

QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4