“Привид Києва” здобув власну торгову марку

“Привид Києва” здобув власну торгову марку

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій (УКРНОІВІ) офіційно зареєстрував торговельну марку легендарного “Привида Києва”. Таким чином державний орган підтримав ініціативу військовослужбовців 40 бригади тактичної авіації та інших бойових підрозділів Повітряного командування “Центр”, громадської організації “Захисники Неба”, які виступили проти спекулювання та комерціалізації сторонніми особами на Героїчному образі льотчиків – захисників Києва.


Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Бригади тактичної авіації м. Васильків.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, очільниця Офісу інтелектуальної власності Олена Орлюк передала представникам громадськості оригінали свідоцтв на 5 торговельних марок: зображення широковідомого збірного образа пілота з піднятим догори пальцем та назв-брендів “ПРИВИД КИЄВА”, “НІЧНИЙ ПРИВИД”, “GHOST OF KYIV”, “NIGHT GHOST”. Їх єдиним правовласником відтепер є ГО “Захисники Неба” – організація, створена військовими для захисту інтересів самих же військових.

“Привид Києва” здобув власну торгову марку


Офіційна церемонія передачі сертифікатів відбулася в офісі УКРНОІВІ за участі його голови Олени Орлюк, голови ГО “Захисники Неба” Олександра Вариводи, командувача ПВК “Центр” Героя України генерал-лейтенанта Анатолія Кривоножка, начальника служби зв’язків з громадськістю ПВК “Центр” підполковника Любові Киналь, офіцера ПВК “Центр”, старшого лейтенанта Олександра Сніжка та представників держустанови.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У Бригаді тактичної авіації м. Ваксильків нагадали, що про образ “Привида Києва” в медіапросторі вперше заговорили 25 лютого 2022 року. Це був резонанс на героїчну відсіч військових льотчиків ворожій навалі під час оборони столиці України від російської агресії.

Саме тоді у перші дні понад 10 українських пілотів віддали свої життя, захищаючи наше небо. Серед них 4 Герої України – льотчики 40 БрТА. Тепер, символ створений в бою, служитиме на користь родин загиблих та їх побратимів, що далі боронять незалежність України.


Нагадаємо, у червні 2022 року у столиці встановили чергову мініскульптуру проекту “Шукай”, присвячену Привидові Києва. Знайти її можна на вул. Богдана Хмельницького, 56-А.


Читайте: У Києві відкрили мініскульптуру проекту “Шукай” на честь Привида Києва (фото)


У серпні 2022 року на столичній вул. Межигірська, 3/7 з’явився новий мурал під назвою “Привід Києва”.


Читайте: “Привид Києва” прикрасив фасад одного з будинків столичного Подолу


В грудні минулого року в Авіакосмічному ліцеї НАУ імені Ігоря Сікорського відкрили меморіальну дошку, присвячену пам’яті випускника цього навчального закладу, командира авіаційної ескадрильї 40-ї бригади тактичної авіації, Героя України (посмертно) полковника В’ячеслава Єрка. Льотчик 24 лютого 2022 року відбив напад на Київ, але загинув у нерівному бою. З його подвига розпочалася легенда про “Привида Києва”.


Читайте: В Авіакосмічному ліцеї імені Сікорського встановили меморіальну дошку льотчику, з подвига якого розпочалася легенда про “Привида Києва”

Фото: Бригада тактичної авіації м. Васильків

КиївВлада

Автор:
Бровко Ігор
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4