Протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення, – Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення, - Генштаб ЗСУ
Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 134 бойових зіткнення. За уточненою інформацією, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах п’ять ракетних ударів із застосуванням семи ракет, а також 99 авіаударів, зокрема, скинув 122 КАБа. Крім цього, здійснив 4498 обстрілів, з них 145 – із реактивних систем залпового вогню.
Про це, як стало відомо КВ, повідомляє Генштаб ЗСУ.

“Агресор завдавав авіаударів, зокрема в районах населених пунктів Куп’янськ-Вузловий Харківської області; Нове, Олександро-Шультине, Часів Яр, Григорівка, Дружба, Озарянівка, Торецьк, Неліпівка, Олександропіль, Карлівка, Вугледар, Водяне Донецької області; П’ятихатки на Запоріжжі; Шляхове, Ольгівка, Бургунка та Шилова балка на Херсонщині”, – йдеться у повідомленні.

Станом на 8:00:
  • На Харківському напрямку відбулося шість бойових зіткнень в районах населених пунктів Вовчанськ та Липці.
  • На Куп’янському напрямку за добу відбулося 16 ворожих атак. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та в районі Андріївки.
  • На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів. Намагався просунутись неподалік Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки та Сергіївки.
  • На Сіверському напрямку українські захисники відбили одну штурмову дію російських загарбників поблизу Спірного.
  • На Краматорському напрямку окупанти атакували вісім разів поблизу Григорівки, Часового Яру та Предтеченого. Ситуація контрольована.
  • На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 13 атак неподалік Північного, Торецька та Залізного.
  • На Покровському напрямку наші захисники відбивали 53 штурмових і наступальних дії агресора у бік населених пунктів Пантелеймонівка, Воздвиженка, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Новогродівка, Михайлівка та Птиче. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Новогродівки та Михайлівки.
  • На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак в напрямку Георгіївки, Костянтинівки та Побєди. Двічі окупаційні підрозділи намагались просунутись в напрямку Водяного на Времівському напрямку.
  • На Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ворог дещо знизив активність, наступальних дій за останню добу не проводив, проте, не перестає знищувати усіма доступними способами цивільну інфраструктуру нашої країни.
  • На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Як повідомили аналітики DeepState, ворог захопив Комишівку, Завітне та Новожеланне  та просунувся біля Миколаївки.

Читайте: У Покровській громаді на Донеччині оголошено примусову евакуацію родин із дітьми через наближення фронту

Нагадаємо, КиївВлада продовжує збір на потреби 100 окремої механізованої бригади ЗСУ. Збір коштів, з відома уповноважених представників 100 омбр СВ ЗСУ, здійснюється через монобанку співзасновника КиївВлада Антона Подлуцького https://send.monobank.ua/jar/2VtzHVahES. Вказана сума збору 10 млн гривень є бажаною, тому будь-яка пожертва допоможе нашим бійцям крутіше бити російських окупантів. Слава Героям!

Фото:DeepState

КиївВлада

Геннадій Олійников

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
Більше коштів на армію та Подільсько-Воскресенський міст: Київрада відкоригувала бюджет і програму соцекономрозвитку
15:00 Київрада вчергове внесла зміни до бюджету міста-2024, а також відкоригувала Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР) у розрізі видатків на 2024 рік. Таким…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачало Коцюбинське
09:00 В серпні поточного року Коцюбинське назамовляло товарів, послуг та робіт сумарно на 3,87 млн гривень. Більше 60% цих коштів “розійшлося” на підготовку до…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
Нацполіція розслідує розкрадання бюджету на капітальних ремонтах зелених зон Києва
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти можливих “бюджетних розпилів” при проведенні низки капітальних ремонтів столичних зелених та “відпочинкових” зон. В рамках кримінального провадження, відкритого в…
Banner
QlU7mDx4