Протягом тижня у столиці знизилась кількість госпіталізованих осіб з грипом та ГРВІ

У Києві за 16-й тиждень 2024 року зареєстровано 10 тис. 075 нових випадків захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), зокрема на COVID-19. Порівняно з попереднім тижнем у столиці спостерігається зниження захворюваності. За даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу більш ніж на половину.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

“Загалом у столиці порівняно з попереднім тижнем спостерігається зниження захворюваності на 1,5% за рахунок дорослого населення. Випадків захворювання в дітей виявлено 6 399 проти 6 346 за минулий тиждень (зростання на 0,8%). Захворюваність серед дорослих змінилась із 3 886  на 3 676 (зниження на 5,4%)”, – сказано в повідомленні.

Вказується, що діти становлять 63,5% від загальної кількості, на попередньому тижні – 62%. Захворюваність серед школярів зросла на 5,5%. У дітей шкільного віку зареєстровано 3 808 випадків.

Порівняно з попереднім тижнем знизилась кількість госпіталізованих осіб. До столичних медзакладів за останній тиждень госпіталізували 201 особу, зокрема 149 дітей.

Також на COVID-19 захворіли 92 особи, зокрема 18 дітей до 17 років. Госпіталізували 23 особи, з яких 3 дитини. У відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебувають 5 дорослих пацієнтів.

Протягом звітного тижня летальних випадків від ускладнень COVID-19 та грипу не зареєстровано.

Нагадаємо, у Києві за 15-й тиждень 2024 року зареєстровано 10 тис. 232 нових випадків захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ), зокрема на COVID-19. За даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб, рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу більш ніж наполовину.

Читайте: На грип у столиці захворіли ще 10 тисяч киян

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
Підкуп експертів і тиск на свідків: керівнику “Київмедспецтрансу” загрожує до 12 років позбавлення волі
09:00 Директору КО “Київмедспецтранс” Віталію Безносюку (на колажі) загрожує до 12 років позбавлення волі за низку корупційних правопорушень. Наразі він є офіційним підозрюваним в…
QlU7mDx4