Рада призначила віцепрем’єром з відновлення, міністром розвитку громад Олексія Кулебу

Рада призначила віцепрем'єром з відновлення, міністром розвитку громад Олексія Кулебу

Верховна Рада на пленарному засіданні 5 вересня підтримала призначення Олексія Кулеби на посаду віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад та територій.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні народного депутата із фракції “Голос” Ярослава Железняка.

“Призначення Кулеби О.В. на посаду Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад та територій України пройшло”, – написав Железняк.

Він додав, що за призначення Олексія Кулеби проголосували 240 народних депутатів.

“Фактично він буде одразу на трьох міністерствах”, – зазначив нардеп.

Нагадаємо, Олексій Кулеба  з 8 лютого 2022 року працював начальником КОДА. Після початку повномасштабного військового вторгення рф Володимир Зеленський 15 березня 2022 року призначив головою Київської обласної військової адміністрації генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Кулеба залишився при ньому радником. 21 травня 2022 року Президент знову призначив Олексія Кулебу головою КОДА.

У січні 2024 року Зеленський звільнив Олексія Кулебу з посади голови Київської ОДА та призначив його заступником керівника Офісу Президента – замість звільненого Кирила Тимошенко.

Читайте: Зеленський призначив ексголову КОДА Кулебу заступником керівника ОП

До призначення в КОДА Олексій Кулеба з 31 грудня 2020 року працював першим заступником голови Київської міської держадміністрації (з питань здійснення самоврядних повноважень) Віталія Кличка. До того, з 4 листопада 2019 року, Кулеба очолював Департамент міського благоустрою КМДА.

Як інформувала КВ,  9 травня Верховна Рада прийняла рішення про звільнення Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України- міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Читайте: ВР звільнила віце-прем’єра Кубракова з його посади

Фото: РБК

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4