Ректор НАУ, регіонал Луцький розбазарює квартири, а МОН цього не бачить, – депутат Київради

Ректор НАУ, регіонал Луцький розбазарює квартири, а МОН цього не бачить, - депутат Київради

Ректору Національного авіаційного університету (НАУ) Максиму Луцькому наказом міністра освіти і науки оголошено догану за порушення законодавства про освіту і вимог контракту. Реагуючи на повідомлення МОН, депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова (фракція “Слуга народу”) зазначила, що в НАУ не тільки зупинили реальний розвиток університету, а й займаються перепродажем службових квартир. 

Про це, як передає KВ, йдеться в дописі Ксенії Семенової на Facebook-сторінці.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Реагуючи на догану ректору Національного авіаційного університету Максиму Луцькому від МОН, Ксенія Семенова зауважила, що насправді в університеті діє схема перепродажу службових квартир.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як зазначила депутатка, квартири, всупереч положенню про про службове житло, надають “дружнім” людям, які їх приватизують та перепродують. 

“Всупереч положенню про службове житло, квартири видають кентам. Кенти їх відразу приватизують. Хоча за положенням приватизувати можуть після 5 років проживання в квартирі. Далі квартира перепродається кілька разів. В ідеалі взагалі родинам з дітьми. Тоді жоден суд вже не поверне нерухомість у власність держави”, – описала “схему” Семенова.

За її словами, правоохоронні органи ігнорують чисельні звернення та журналістські розслідування.

Семенова зазначила, що в цей же час службові квартири не отримую співробітники університету, яким вони справді необхідні.

“В НАУ є професори, які працюють в університеті все життя, які втратили все під час окупації області, і живуть по родичам. Але службові квартири пішли на дерибан”, – написала депутатка.

Також Семенова зауважила, що Національний авіаційний університет мав би бути лідером з розробки і виробництва дронів.

“Але його просто знищують. Це хіба не держзрада”, – резюмує депутатка.

Ректор НАУ, регіонал Луцький розбазарює квартири, а МОН цього не бачить, - депутат Київради

Нагадаємо, у березні 2023 року ВР звільнила з посади міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Новим міністром освіти та науки призначили Оксена Лісового.

Як інформувала KВ, у січні 2022 року стало відомо, що на території столичного Національного авіаційного університету (НАУ) збираються побудувати 14 багатоповерхівок. При цьому не передбачено будівництво стадіонів, навчальних корпусів, гуртожитків.

Читайте: На території НАУ збираються побудувати 14 багатоповерхівок із паркінгом та Як Луцький та Непоп забудовують житлом землі НАУ

Фото: Освіта UA

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4