Резніков: Для виживання України потрібна розумна, але всеохоплююча мілітаризація

Резніков: Для виживання України потрібна розумна, але всеохоплююча мілітаризація

Міністр оборони України Олексій Резніков (на фото) заявив, що наявність військової підготовки повинна стати однією з обов’язкових вимог для роботи на державній службі, а також для балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування та у парламент. І всі громадяни без виключення мають стати частиною всеохоплюючої оборони країни.

Як дізналася KВ, про це Олексій Резніков написав у колонці для “Української правди”, опублікованій 25 серпня 2022 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Битва ще не закінчилася. Основні події – попереду. Попереду нас ще чекають втрати, біль і багато праці за межею можливостей. Це треба пам’ятати”, – наголосив міністр оборони. 

А рецепт перемоги, за словами Резнікова, – це:

  • збереження єдності українців;

  • зміна суспільної свідомості, перехід на рейки всеохоплюючої оборони шляхом розумної мілітаризації;

  • системна інтеграція до європейського безпекового простору з функцією ключового елементу оборони Європи на сході; 

  • поглиблення реформ, чесний суд, нульова толерантність до корупції.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться

“Якщо ми дійсно хочемо зберегти свою країну при такому сусідстві, треба бути постійно готовим до тотальної оборони. Яка буде справою не тільки професійних військових, а й усіх громадян. Кожному доведеться принести в жертву заради України частину комфорту, частину звичного життя. Так, як було раніше, вже не буде”, – застеріг Олексій Резніков.

Він пише, що зараз завданням держави є розгортання системи норм і механізмів, які забезпечують підготовку громадян та їхню участь у всеохоплюючій обороні. 

При цьому, наявність військової підготовки повинна стати однією з обов’язкових вимог для роботи на державній службі, а також для балотування на виборні посади в органах місцевого самоврядування, в парламент, суди тощо. 

“На загальнополітичному рівні базовою умовою нашого успіху стане продовження трансформацій, які вже створили нам запас міцності навіть в умовах переважаючих сил ворога. У цьому контексті справедливий суд і боротьба з корупцією – це так само елементи зміцнення оборони. Бо корупціонер на війні – це мародер”, – переконаний Резніков.

Стосовно очолюваного ним міністерства, першочерговим завданням міністр назвав завершення переходу від “міністерства армії” до власне “міністерства оборони”, яке має опікуватися не тільки військовослужбовцями і забезпеченням бойових дій, а усім спектром питань щодо підготовки країни до тотальної оборони. 

“Взаємодія з цивільними тут не менш важлива. А це питання інформаційної політики, просвіти, співпраці з громадами та інституціями громадянського суспільства тощо. Це тісна взаємодія з Міністерством ветеранів щодо нової ветеранської політики”, – каже Олексій Резніков.

Читайте: Після перемоги України у війні росія розвалиться – Резніков

Фото: BBC News Україна

КиївВлада

Автор:
Олексій Ігнатьєв
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4