Робота нелегальних “МАФів” у Києві “кришується” мафією – депутат Трубіцин

Робота нелегальних “МАФів” у Києві “кришується” мафією - депутат Трубіцин

Нещодавно у Києві було демонтовано 40 нелегальних “МАФів” на вулиці Регенераторній. Ці об’єкти, так само як й інші нелегальні споруди на вулицях столиці, “кришуються” мафією.

Про це, як стало відомо KV, в ефірі радіо KyivFM заявив депутат Київради, голова Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою, голова міжфракційного об’єднання “Успішний Київ” Владислав Трубіцин.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Потрібно розуміти, що незаконні об’єкти і їх робота “кришується” київською мафією. Правоохоронцями вже відкриті кримінальні провадження проти багатьох “кришувальників”, – зазначив Владислав Трубіцин. 

Депутат також розповів. що боротьба з незаконними тимчасовими об’єктами в столиці продовжиться. І всі демонтажі відбуваються в рамках закону. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Приписи на демонтаж власники нелегальних об’єктів на Регенераторій отримували як в минулому році, так і в нинішньому. Всі демонтажі відбуваються згідно закону. Ті “МАФи”, власники яких подбали про всі необхідні документи, паспорти прив’язки чи тимчасові талони, і роблять все згідно закону – вони продовжують працювати. Наша ж задача зробити Київ комфортним для життя людей”, – сказав Владислав Трубіцин.

Також депутат зазначив, що відповідальність за встановлення незаконних “МАФів” на вулицях міста треба посилювати.

“Наразі відповідальність слабка. Штраф за розміщення незаконної тимчасової споруди – 1600 гривень. Але ми працюємо над цим питанням. Виконавча влада повинна ухвалювати такі рішення. Ми знаходимося у постійній взаємодії”, – каже Владислав Трубіцин. 

Окрім вирішення проблем зі стихійною торгівлею у Києві Владислав Трубіцин розповів, які кроки робить влада для допомоги бізнесу, що працює законно в епоху COVID-19. 

“Згідно з міською цільовою програмою, завдяки якій представники малого та середнього бізнесу можуть брати кредити під 0,01% річних, на цей рік передбачено 50 млн гривень для допомоги малому та середньому бізнесу. За місяць цією програмою скористалися вже 119 підприємців”, – підсумовує Владислав Трубіцин. 

Окрім цього, депутат Київради анонсував можливе ухвалення Генплану столиці вже цього року, в якому буде передбачено понад 20 багатоповерхових та перехоплюючих паркінгів.

Читайте: После вмешательства депутата Киевсовета Трубицына в столице демонтировали нелегальную “разливайку”

Фото: пресс-служба депутата

КиевVласть

Автор:
Вероника Злацкая
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4