Руслан Кравченко: Київщина – лідер економічної стійкості серед інших регіонів

Руслан Кравченко: Київщина – лідер економічної стійкості серед інших регіонів

Київщина очолила рейтинг економічної стійкості регіонів за темпами розвитку у чотирьох сферах: сільськогосподарське виробництво, експорт товарів, прийом в експлуатацію житлових будинків і прийом в експлуатацію нежитлових будівель.

Про це КВ стало відомо з допису начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченка на сторінці в соцмережі Facebook.

Як розповів очільник КОВА, рейтинг економічної стійкості регіонів був опублікований виданням «Ділова столиця». Рейтинг охоплює 2023 рік – І квартал 2024 року.

Аналізувалися дані у 4-ох важливих сферах економічного життя: сільськогосподарське виробництво, експорт товарів, прийом в експлуатацію житлових будинків і нежитлових будівель

За даними видання, Київська область отримала 218 балів. 

«Пишаюся лідерством Київщини, якого досягли попри агресію росіян, яка не припиняється. Це результат комплексної та титанічної роботи багатьох: Президента та Уряду, які приділяють регіону значну увагу, Київської ОДА, районів та громад, які працюють задля кожного мешканця області», – прокоментував результати рейтингу голова КОДА Руслан Кравченко.

Він також розповів, що на Київщині:

  • відновлено вже майже 17,5 тис. об’єктів. Насамперед – житло, школи, садочки, лікарні.
  • створюються комфортні умови для розвитку бізнесу – з початку 2023 року зареєструвалося 17,5 тис. нових суб’єктів господарювання.
  • понад 46 млрд грн – сплачених підприємцями податків та зборів зборів до бюджетів усіх рівнів.

Також, за словами Руслана Кравченко, Київщина – один з лідерів реалізації програми  «Доступні кредити 5-7-9%». Підписано майже 5 тис. кредитних договорів на суму понад 19,8 млрд грн.

Крім того, продовжується реалізація урядової програми «Власна справа» – сума мікрогрантів майже 241 млн грн. Це дозволить створити понад 2,2 тис нових робочих місць.

“Розвиватися та відновлюватися можемо завдяки нашим Збройним Силам України. Сили оборони звільнили наш регіон. І наше завдання – їх постійна підтримка. Понад 571 млн грн виділили з початку 2023 року на підтримку військових”, – зазначив начальник КОВА.

Він також додав, що пріоритетом залишається підвищення ефективності оборонних заходів. Спільно з військовими продовжується облаштування фортифікаційних споруд, реалізуються заходи цивільного захисту, надається підтримка ЗСУ.

Читайте: Руслан Кравченко провів нараду з підрядними організаціями, які облаштовують фортифікаційні споруди на Київщині

Фото: www.dsnews.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Banner
QlU7mDx4