Руслан Кравченко: На Київщині відновлено ще один дитячий садочок (є відео)

Руслан Кравченко: На Київщині відновлено ще один дитячий садочок (є відео)

У селі Козаровичі Вишгородського району розпочав роботу дитячий садочок «Капітошка». Його відновили коштом місцевого бюджету після того, як будівля закладу на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну та внаслідок окупації будівля була значно пошкоджена. 

Про це КВ дізналася з допису, що його зробив у соцмережі начальник Київської обласної військової адміністрації (ОВА) Руслан Кравченко.

“У селі Козаровичі Вишгородського району розпочав роботу дитячий садочок «Капітошка». Сьогодні він нарешті прийняв своїх вихованців. На початку повномасштабного вторгнення та внаслідок окупації будівля садочка була значно пошкоджена. Заклад відновили коштом місцевого бюджету”, – запостив на Фейсбуці Кравченко.

Садочок розрахований на 75 діток, чотири групи. Наразі працюватимуть дві групи – для дітей раннього (15 малюків) та дошкільного віку – (20 дітей).

“В усіх групах є окремі приміщення, де діти можуть навчатися та гратися, спальна зона, роздягальні та туалетні кімнати. Групи для малечі раннього віку розташовані на першому поверсі і мають окремий вхід. Для кожного вихованця «Капітошки» обладнана окрема індивідуальна шафа для одягу. В ігрових кімнатах є всі необхідні меблі, іграшки, книжки, посібники для занять, спортивний інвентар. В садочку є також простора музична зала, харчоблок з сучасним технологічним обладнанням, методичний кабінет”, – каже начальник Київської ОВА.

За його словами, заклад використовуватиме облаштоване укриття Козаровицької гімназії (сховище розташовано поруч – 40 метрів від садочка; під час повітряної тривоги діти зможуть тут перебувати у окремій спеціально створеній для них зоні).

Руслан Кравченко нагадує, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Київщині було пошкоджено та зруйновано 86 дитячих садків. Вже відновили 71 такий заклад. І робота з відбудови триває. 

Читайте: Руслан Кравченко у Василькові проінспектував будівництво 3-х укриттів у навчальних закладах

Фото: скриншот відео

КиївВлада

Олексій Вєтров

Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4