ПРООН надасть Київщині техпідтримку у відновленні об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, – Руслан Кравченко

ПРООН надасть Київщині техпідтримку у відновленні об’єктів за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, - Руслан Кравченко

ПРООН надаватиме Київщині технічну підтримку під час відновлення об’єктів, які відбудовуватимуться за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Йдеться про 56 об’єктів, де замовником робіт є Київська ОВА.

Про це KВ стало відомо з повідомлення очільника КОВА Руслана Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Йдеться про технічну підтримку з інженерних, фінансових та антикорупційних питань”. – повідомив Кравченко.

Він зазначив, що за кошти Фонду ліквідації Київщина відбудовує 30 житлових будинків та 26 об’єктів громадського призначення у 18 громадах.

“Зможемо повернути до осель понад 5,3 тис. мешканців. Зокрема, планується відновлення пошкоджених та зруйнованих шкіл, дитячих садків і лікарень, зведення захисних споруд цивільного захисту та нових укриттів”. – повідомив Кравченко.

Технічну допомогу ПРООН надаватиме вже з листопада цього року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Отже, разом із партнерами України з Програми розвитку ООН будемо активно співпрацювати у плануванні, закупівлях, реалізації та моніторингу проєктів відбудови. Це – важлива частина активних антикорупційних зусиль, які за дорученням Уряду докладає наша область”, – повідомив Кравченко.

Наразі ПРООН уже надає технічну допомогу під час відновлення 18 багатоквартирних будинків на Київщині. До вторгнення там мешкали понад 4 тис. людей. Фінансові ресурси на відбудову їхніх помешкань було зібрано в рамках напряму “Відновлення” фандрейзингової платформи United24.

“І ми продовжуємо втілювати основні принципи нашого підходу до відбудови – прозорість та підзвітність усіх процесів. Наш регіон – один із найбільш постраждалих від російської агресії. Окупанти зруйнували та пошкодили понад 28 тис. об’єктів. Сьогодні в області вже відновлено повністю та частково зі збереженням життєдіяльності 13 тис. об’єктів. Наше завдання – щоб люди не мали жодного сумніву щодо цільового використання коштів платників податків та благодійників. Уся інформація мусить бути відкритою – від тендерної документації до витрат на оздоблення прибудинкових територій”, – повідомив Кравченко.

Без виконання цих умов, зазначив очільник, місцева влада не зможе ані отримати підтримку міжнародних партнерів, ані відновити наш регіон.

“Антикорупційні заходи, які ми ініціюємо, дозволять відкрито і прозоро, швидко та ефективно відбудувати все, що було зруйновано й пошкоджено окупантом. Тому системно залучаємо ПРООН у процеси відновлення максимальної кількості об’єктів Київської області”, – повідомив Кравченко.

Читайте: День ментального здоров’я: очільник ОДА Кравченко поділився особистим досвідом, як побороти внутрішні проблеми

Фото: Руслана Кравченко

КиївВлада

Автор:
Олексій Вєтров
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
У Київраді збираються передати оточенню Кушніра землю під історичною будівлею “лісопильні Сніжка”
09:00 У столиці розгорається черговий скандал щодо знищення історичної забудови. Мова про будівлю “лісопильні Сніжка” на вул. Турівській, 29-а у Подільському районі, земельну ділянку…
Banner
QlU7mDx4