САП повідомила народній депутатці про підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн гривень

САП повідомила народній депутатці про підозру в незаконному збагаченні на понад 20 млн гривень

За дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 16 жовтня прокурором САП повідомлено про підозру у незаконному збагаченні чинній народній депутатці України. Обраниці інкримінують набуття активів незрозумілого походження на понад 20 млн гривень. За даними ЗМІ, йдеться про членкиню фракції “Слуга народу” Ірину Кормишкіну (раніше – Аллахвердієва).

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

“Як встановило слідство, у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи, які на понад 20 млн грн перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за отримані як необгрунтовані активи грошові кошти в подальшому нардепка через юридичну особу придбала будинок поблизу Одеси, у якому вона і проживає.

Дії народної депутатки кваліфіковано за ст. 368-5 КК України.

У САП нагадали, що санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

У дописі антикорупційної прокуратури не називають прізвища фігурантки, та за повідомленням ЗМІ, зокрема джерел агентства “Інтерфакс-Україна”, йдеться про Ірину Кормишкіну, яка раніше мала прізвище Аллахвердієва (фракція “Слуга народу”).

Нагадаємо, у червні 2020 року відео зібрання “Слуги народу” у Миколаєві з відвертими розмовами на той час голови партії Олександра Корнієнка і керівника фракції Давида Арахамії здійняло шквал емоцій у мережі.Політики не усвідомлювали, що їхня розмова транслюється, й вільно жартували з людей, які прийшли. Зокрема Корнієнко порівняв Ірину Аллахвердієву з корабельною сосною. “Баба робоча взагалі, як корабельна сосна”, – сказав він, вказуючи, що така проведе сотні зустрічей з виборцями і виграє. Згодом, після розголосу, Олександр Корнієнко вибачився за свої слова.

Читайте: Справа Одарченка: ВАКС стягнув в дохід держави заставу, внесену за нардепа-втікача

Фото: відкриті джерела

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
Продана обороноздатність: Дмитра Ісаєнка можуть позбавити можливості будуватися на території заводу “Радар”
09:00 У столичному господарському суді наразі вирішується доля ЖК “Stanford” на вул. Предславинській, 35. Ще у березні 2024-го Департамент земельних ресурсів КМДА подав позов…
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п'ять підозр
“Бюджетні розпили” у “Київводфонді”: правоохоронці вручили вже п’ять підозр
09:00 Столичні правоохоронці продовжують слідство за фактом ймовірних розтрати і привласнення бюджетних коштів при будівництві двох артезіанських свердловин та бюветного комплексу в Оболонському та…
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
Нацполіція розслідує розкрадання бюджетних коштів при ремонтах “Київміськсвітлом” мереж зовнішнього освітлення
09:00 Головне управління Нацполіції Києва розслідує факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при проведенні капітальних ремонтів мереж вуличного освітлення на 13 вулицях в…
Banner
QlU7mDx4