САП та НАБУ викрили схему заволодіння 2,24 гектарами лісу на березі Київського моря

САП та НАБУ викрили схему заволодіння 2,24 гектарами лісу на березі Київського моря

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) викрили схему заволодіння 2,24 га лісових угідь на території Вишгородського району Київської області вартістю майже 3 млн гривень. Серед підозрюваних експосадовець теруправління Держгеокадастру та покупець.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У межах досудового розслідування встановлено, що у 2015 році, обіймаючи керівну посаду в Головному управлінні Держгеокадастру в Київській області та діючи у власних інтересах, чиновник незаконно передав третім особам частину лісових угідь під виглядом земель сільськогосподарського призначення та садових ділянок”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для легалізації незаконно набутого майна учасники схеми вчиняли щодо ділянок низку дій, зокрема поділ, об’єднання та відчуження на користь третіх осіб.

27 березня 2024 року САП та НАБУ повідомили про підозру у заволодінні 2,24 га лісових угідь на території Вишгородського району Київської області, вартість яких сягає майже 3 млн грн, колишньому посадовцю територіального управління Держгеокадастру та особі-покупцю. З огляду на те, що покупець  має спеціальний статус, про підозру йому повідомив прокурор за дорученням керівника САП.

Дії експосадовця Держгеокадастру кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209 КК України. Покупцю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України. Досудове розслідування у справі триває.

У САП нагадали що колишній посадовець Держгеокадастру також підозрюється у заволодінні майже 920 га у Фастові та близько 284 га ДП “Пуща-Водиця” поблизу міста Києва.

Читайте: На Київщині правоохоронці викрили земельну оборудку на майже 2 млрд гривень

Як інформувала KВ, згодом антикорупційні органи повідомили про підозру ще двом особам у справі щодо заволодіння земельними ділянками площею понад 1 200 га на Київщині. У серпні в даній справі підозри отримали 5 осіб, зокрема, колишні посадовці Держгеокадастру. У новій справі мова знову йде про посадовців Держгеокадастру, Фастівського та Києво-Святошинського районів. 

Читайте: У справі земельної оборудки під Києвом на майже 2 млрд гривень коло підозрюваних зросло до семи осіб, – НАБУ

Фото: САП

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
Витрачені в 2023 році на ремонт столичних парків “Орлятко” і “Юність” гроші могли бути розкрадені
09:00 Нацполіція вивчає факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітальних ремонтів та реконструкцій парків “Юність” та “Орлятко” у Солом’янському районі Києва.…
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
“Київтеплоенерго” закупило 15 австрійських міні-ТЕЦ на рекордні 1,12 млрд гривень
09:00 КП “Київтеплоенерго” на 1,12 млрд гривень замовило півтора десятки когенераційних установок для виробництва тепла та електрики. Для такого обладнання ця вартість закупівлі є…
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
НАБУ в курсі: Вишневе заплатить 290 млн гривень фірмі соратника Кличка
16:00 У Вишневому не на жарт вирішили зайнятися безпекою школярів – за 291 млн гривень замовлено будівництво укриттів у міській школі №1 та ліцеї…
Banner
QlU7mDx4