СБУ знешкодила дві групи “чорних зброярів”, які продавали трофейну зброю (фото)

СБУ знешкодила дві групи "чорних зброярів", які продавали трофейну зброю (фото)

Служба безпеки України нейтралізувала дві злочинні групи, що займалися незаконним продажем трофейного озброєння у п’ятьох регіонах України. Зловмисники, під виглядом волонтерів, вивозили зброю з деокупованих територій, відновлювали її у підпільних майстернях і продавали криміналітету. Під час спецоперації було вилучено арсенал зброї, боєприпасів та значні суми грошей. Усім затриманим загрожує до 7 років ув’язнення.

Про це КВ дізналася із повідомлення пресслужби Служби безпеки України 

“Зловмисники намагалися нелегально продати криміналітету бойові засоби ураження, які знаходили в деокупованих регіонах України. Серед вилученого у фігурантів – арсенал російських автоматів Калашникова, бойових гранат та понад 50 тис. набоїв різного калібру”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, на території столичного регіону, Львівщини, Рівного та Буковини затримано одразу дев’ятьох учасників банди. 

“Під виглядом волонтерів вони вивозили трофейні зразки озброєнь з місць колишніх боєзіткнень. Потім фігуранти відновлювали бойові характеристики пошкодженої зброї у підпільних майстернях, які облаштували в одному з гаражних кооперативів столиці. У подальшому зловмисники підшукували потенційних покупців засобів ураження через особисті зв’язки у кримінальних колах. Для конспірації учасники угруповання відправляли «замовлення» поштою, а гроші за нього отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб. У такий спосіб фігуранти намагалися продати партію автоматів та пістолетів з набоями до них. Але співробітники СБУ завчасно викрили «схему» та заблокували її на початковому етапі”, – розповіли у СБУ.

Крім того, у Львівській та Рівненській областях «на гарячому» затримано організатора і двох учасників ще одного угруповання, яке намагалося підпільно продати бойові гранати.

Під час обшуку за місцями проживання затриманих додатково виявлено партію автоматів та пістолетів з комплектуючими, десятки тис. набоїв різного калібру, майже 10 млн гривень, ймовірно одержаних злочинним шляхом.

За даними слідства, фігуранти підшукували своїх клієнтів через власні «рекламні» оголошення у даркнеті.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру. Зловмисникам загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Після проведення процесуальних дій уся вилучена зброя та боєприпаси будуть направлені на потреби ЗСУ.

Читайте: Уродженця Херсонщини судитимуть за нелегальний продаж зброї через Інтернет (фото)

Фото: СБУ 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
У Києві планово обстежать 20 шляхопроводів, естакад та мостів
15:00 До кінця цього року за результатами тендерів КП “Київавтошляхміст” 20 столичних шляхопроводів, естакад та мостів мають технічно обстежити. За відповідні роботи КП готове…
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
Дика закупівля: Вишневе віддасть 315 млн гривень за користування когенераційною установкою
09:00 В останні дні серпня профільне комунальне підприємство міста Вишневе на Київщині оформило оренду за 315 млн гривень однієї когенераційної установки для виробництва тепла…
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Banner
QlU7mDx4