Шахраї-аграрії: поліція Києва викрила масштабну схему

Столичні поліцейські викрили групу “аграріїв” в організації масштабної шахрайської схеми з мільйонними прибутками. До злочинної групи входило три людини – двоє чоловіків-виконавців, 1969 та 1998 років народження, та організаторка схеми – раніше судима 46-річна мешканка Рівненщини, яка координувала “роботу” всіх учасників та здійснювала комунікацію з банківськими установами.

Про це КВ дізналася з повідомлення поліції Києва.

“Фігуранти, під приводом отримання кредиту на розвиток агробізнесу, підшукували в оренду приміщення з сільгосптехнікою, аби зробити уяву процвітаючого підприємства перед представниками банку. Так, першу кредитну позику вони отримали у сумі 4 мільйони гривень. За другою позикою, у сумі майже 40 мільйонів, фігуранти звернулись у лютому поточного року, але отримати кошти злочинним шляхом їм завадили правоохоронці”, – сказано в релізі поліціянтів.

Під час обшуків правоохоронці вилучили підроблені документи, печатки фіктивних підприємств, гроші, три елітні автівки, чорнові записи, а також пакунки із психотропними речовинами.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 ККУ) та незакінченому замаху на шахрайство (ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 190 ККУ). 

На час слідства підозрювані перебуватимуть під вартою, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте: У Києві за шахрайство у 2,3 млн гривень на схемах продажу автомобілів засуджено чоловіка

Фото: Поліція Києва

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4