Шевченківський райсуд продовжує судити загиблого бійця за його боротьбу зі зрадником Мураєвим

Шевченківський райсуд продовжує судити загиблого бійця за його боротьбу зі зрадником Мураєвим

Шевченківський районний суд Києва за поданням прокуратури продовжує судити загиблого українського воїна-захисника Юрія Горовця “Святошу”, який загинув у лавах ССО на російсько-українській війні у грудні 2022 року. Йому інкримінують напад на працівника проросійського телеканалу «Наш», який стався ще в 2021 році. 

Про це, як передає КВ, повідомив народний депутат України VIII скликання Андрій Лозовий.

“Шевченківський районний суд за поданням прокуратури продовжує судити легендарного Святошу – Юрія Сергійовича Горовця. Але є нюанс – Святоша загинув ще 25 грудня 2022 року глибоко в тилу ворога як командир групи Брянських диверсантів. Людина незламної волі і якоїсь дивовижної доброти. Єдиний син своїх батьків. Очевидно, як каже Дмитро Корчинський: збираються судити труну з тілом Святоші. І за що? За заявою російського шпигуна Мураєва. Це налазить на голову взагалі?”, – заявив Андрій Лозовий.

Він підкреслив, що адвокат загиблого збирає підписи під зверненням до прокурора міста Києва, де вимагає припинити цей сором.

Як йдеться у тексті звернення, прокуратура інкримінує Юрію Горовцю перешкоджання ним виконанню “журналістом” телеканалу “НАШ” його “професійних” обов’язків. В цьому процесі потерпілим є “журналіст” телеканалу “НАШ” та власне телеканал “НАШ”.

“Це ганебний за свою суттю процес, де прокурору очевидно, що в Горовця Юрія не було мотивів порушувати українські закони, але навпаки “Святоша” присвятив все своє життя до останньої краплі крові служінню інтересам України. Попри запевнення місцевих прокурорів про готовність відмовитися від цього обвинувачення, судові засідання у кримінальному провадженні проти загиблого захисника України Горовця Юрія Сергійовича “Святоші” продовжуються в Шевченківському районному суді м. Києва. Ми, ветерани – захисники України, патріоти, небайдужі Українці, вимагаємо від нашої правоохоронної системи спрямовувати зусилля в першу чергу на захист Українців в Україні, особливо від злочинів російської агресії, просимо припинити цей ганебний судовий процес проти українського героя  та  відмовитися від обвинувачення”, – наголошує адвокат загиблого військового у зверненні.

За його словами, підтримання державного обвинувачення та захисту телеканалу “НАШ”, який за рішенням СБУ, РНБО України був фактично визнаний пособником інформаційної війни російської федерації проти України, підбурювачем та розпалювачем війни, виглядає як знущання над всією правоохоронною системою України та її народом.

Адвокат зауважує, що Україна не може і не повинна тратити ресурс правоохоронної системи на захист агентів російської федерації.

“У зв’язку з цим доцільно, розумно і справедливо відмовитися від цього обвинувачення проти “Святоші”, показати свою правову свідомість, зосередитися на захисті інтересів Українців та проявити свою повагу до загиблого воїна – захисника України Юрія Горовця “Святоші”, до його рідних і близьких, які вболівають за долю цього судового процесу. Саме так мав би вчинити Український прокурор, який давав присягу присвятити свою діяльність служінню Українському народові і Україні”, – йдеться у повідомленні.

Читайте: Ірпінський суд розглядає 36 справ про тяжкі злочини російських військових

Фото: Андрій Лозовий 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4