Шевченківський райсуд закрив справу “Святоші” через відмову від обвинувачень

Шевченківський райсуд закрив справу "Святоші" через відмову від обвинувачень

Після понад 18 судових засідань і двох років після смерті Юрія Горовця “Святоші”, командира диверсійно-розвідувальної групи та громадського активіста, Шевченківський районний суд Києва завершив справу “Святоші”. Прокурор відмовився від обвинувачень, а “потерпілий” журналіст каналу “НАШ” підтримав це рішення.

Про це, як передає КВ, повідомила громадська діячка та волонтерка Оксана Корчинська.

“Понад 18 судових засідань, частина з яких упродовж двох років після смерті Командира диверсійно-розвідувальної групи та громадського активіста Юрія Горовця. Резонанс серед громадськості, адже Юрія звинувачували в “нападі” на журналіста підсанкційного проросійського каналу “НАШ”. Нарешті поставлено крапку”, – заявила Оксана Корчинська.

За її словами, завдяки суспільному розголосу, системній праці захисту Юрія Горовця та активній участі громадян в підписанні звернення до прокурора міста Києва з вимогою відмовитись від обвинувачення — прокурор відмовився від обвинувачення. 

Читайте: Триває збір підписів до керівництва Київської прокуратури про закриття ганебної справи проти загиблого Героя

Також відмову від обвинувачення підтримав “потерпілий” журналіст каналу “НАШ”, який також був на останньому розгляді справи.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва за поданням прокуратури судив загиблого українського воїна-захисника Юрія Горовця “Святошу”, який загинув у лавах ССО на російсько-українській війні у грудні 2022 року. Йому інкримінували напад на працівника проросійського телеканалу «Наш», який стався ще в 2021 році. 

Читайте: Шевченківський райсуд продовжує судити загиблого бійця за його боротьбу зі зрадником Мураєвим

Фото: Оксана Корчинська 

КиївВлада

Владислава Олійник

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4