Шляхопровід на перетині Новокостянтинівської з під’їзними коліями на вул. Портовій відремонтують, – КМДА

Шляхопровід на перетині Новокостянтинівської з під’їзними коліями на вул. Портовій відремонтують, - КМДА

«Київавтодор» оголосив тендер на проведення робіт із капітального ремонту шляхопроводу на перетині вул. Новокостянтинівської з під’їзними коліями на вул. Портовій. За результатами спеціального обстеження, технічний стан шляхопроводу визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс – вичерпаним.

Про це, як стало відомо  КВ, інформує комунальна корпорація «Київавтодор».

Зазначається, що шляхопровід введено в експлуатацію ще в 1969 році та з того часу жодного разу капітально не ремонтувався.

“Наразі через пошкоджені конструкції мостового полотна волога проникає на прогонові будови та опори споруди, через що руйнуються залізобетонні конструкції: відбуваються корозія арматури, утворення тріщин та відшарування бетону. Тож ремонт аварійного шляхопроводу є нагальним”, – йдеться у повідомленні.

Проєкт передбачає влаштування нових конструкцій, нових перильних та бар’єрних огороджень, опор освітлення. Також мають відремонтувати підземні та наземні комунікації, влаштувати нове дорожнє покриття на шляхопроводі та на підходах до нього.

Повідомляється, що окрім цього, під час ремонту враховуватимуть і принципи безбар’єрності – створять належні умови для надійного та комфортного пересування шляхопроводом для всіх учасників дорожнього руху. Зокрема, для безперешкодного пересування людей з інвалідністю та маломобільних груп на підходах до пішохідних переходів понизять бортовий камінь і влаштують тактильну плитку.

Орієнтовно роботи на шляхопроводі розпочнуть наприкінці вересня та завершать до травня 2026 року (19 місяців). На період робіт рух автотранспорту шляхопроводом триватиме за тимчасовою схемою організації дорожнього руху.

Прийом пропозицій триватиме до 6 вересня 2024 року. Детальна інформація про тендер – на електронній платформі публічних закупівель Prozorro .

Читайте: На харчування дітей Іванкова витратять 4,8 млн гривень

Фото: Google

КиївВлада

Геннадій Олійников

 

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Banner
QlU7mDx4