Ситуація у Великодимерській громаді поступово стабілізується, – очільник Бочкарьов

Ситуація у Великодимерській громаді поступово стабілізується, - очільник Бочкарьов

У Броварському районі внаслідок ворожої агресії російських окупантів зруйновано близько 400 будинків на території Великодимерської громади. Крім того, зафіксовано понад 100 людських жертв. Наразі громада оговтується від пережитого і відновлює стратегічно важливу інфраструктуру у населених пунктах. 

Про це KВ у коментарі розповів голова Великодимерської громади Анатолій Бочкарьов.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Ситуація у Великодимерській громаді поступово стабілізується, - очільник Бочкарьов

“На сьогоднішній день на території громади є понад сто жертв, які постраждали від окупантів. У громаді зруйновано щонайменше 400 будинків. Проте це ще не кінцеві дані. Адже ще не всі мешканці повернулися і інформація про те, де і в кого які пошкодження, ще буде оновлюватися”, – розповів Анатолій Бочкарьов. 

За його словами, загалом ситуація у громаді поступово стабілізується, скасована і посилена комендантська година. На території вже тривають роботи з відновлення електро- та газопостачання.

“Уже відновлено світло на значній території громади. Працює газова служба, яка перевіряє точково кожний двір та садибу. За цим напрямом вже також проведена значна робота. Робота громади налагоджується. Проведено очищення загальних територій. Життя, як вирувало, так і вирує. Звичайно, не так як до війни, проте, разом з тим, територія оживає”, – наголосив він.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як раніше повідомляла KВ, на початку березня на території селища Велика Димерка під ворожий обстріл потрапило і підприємство “Кока-Кола”.  Український офіс виробника напоїв “Кока-кола Беверіджиз” майже місяць не мав доступу до свого заводу. Населений пункт звільнили від російських окупантів, проте територію підприємства необхідно було перевірити ще співробітникам ДСНС, адже вона могла бути замінованою. 

Як розповів KВ очільник громади, виробник відомого напою зрештою одержав доступ до свого підприємства.

“Територію вже перевірили. Тож доступ є. Щодо того, чи була територія таки замінована, інформацію підтвердити не можу, тому що вони самостійно викликали відповідні служби і нам не доповідали з цього приводу. Проте там вже перебувають люди, є охорона. Коли може відновитися виробництво, інформація ще не оприлюднювалася”, – наголосив Бочкарьов. 

Нагадаємо, що Броварська окружна прокуратура розпочала кримінальні провадження за фактом вбивств окупантами мирних жителів.

Читайте: Міст у Стоянці на Київщині запрацює до кінця тижня

Фото: Facebook

КиївВлада

Автор:
Вероніка Злацька
Рекомендуємо до перегляду
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
Підозра іноземцю: на капремонті гуртожитка “Київпастрансу” могли вкрасти 1,8 млн гривень
09:00 Нацполіція розслідує справу щодо розкрадання 1,8 млн гривень столичного бюджету при здійсненні капремонту одного з гуртожитків КП “Київпастранс” на вул. Мрії (раніше мала…
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Banner
QlU7mDx4