Славутич відзначає 37 річницю з дня заснування

Славутич відзначає 37 річницю з дня заснування

Кожну першу суботу червня Славутич відзначає свій день народження, цього року йому виповнилося 37 років. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну не заплановано гучних святкових заходів, місто буде дякувати воїнам що тримають навалу ворога. На центральній площі містяни віддали шану загиблим Героям,  їх рідним і близьким вручили пам’ятні знаки «Почесний громадянин міста» 

Про це, як передає КВ, йдеться у дописі на Facebook – сторінці міського голови Славутича Юрія Фомічева.

“…для нас, тих хто приїхав сюди ще в 80х-90х, або пізніше, вже після зупинки генерації електроенергії Чорнобильською АЕС, чи зовсім недавно – ховаючись від війни…, для нас Славутич сьогодні – це наш дім”, – зауважив Фомічев.

Він додав, що під час війни місто жодних святкових заходів не проводить. 

“Сьогодні Славутич Дякує! Дякує в першу чергу нашим воїнам! Тим, хто боронить нашу країну і тримає навалу ворога, хто тримає наше небо! І дякує тим, хто янголами з небес дивляться і пильнують за нами”, – зазначив мер міста.

На центральній площі Славутича, біля Алеї Героїв, вшанували пам’ять полеглих захисників. Родинам Героїв вручили відзнаки “Почесний громадянин міста”.

“Також, подякували нашим воїнам та славутичанам які віддано і натхненно працюють на благо нашого міста, нашої країни і нашої перемоги! А ще, маємо гарний подарунок – 14 звільнених нацгвардійців з ворожого полону”, – додав Юрій Фомічев.

Мер Славутича подякував містянам, які сьогодні захищають Україну та тим, хто в Славутичі працює для перемоги.

“…дякую тим, хто далеко від рідного міста, але всією душею прагне повернутися в рідне місто і обов’язково повернеться!А також дякуємо всім хто підтримував нас у найважчі часи і продовжує робити зараз: нашим амбасадора, міжнародним партнерам, всім нашим справжнім друзям – дякую”, – написав Фомічев.

Довідково: Славутич було закладено 1986 року для евакуйованих після Чорнобильської катастрофи з теперішньої зони відчуження працівників Чорнобильської атомної електростанції. Назву було взято від давньоукраїнської назви Дніпра. Територія міста є ексклавом Київської області на території Чернігівської, із якої після ухвалення рішення про будівництво міста була виділена частина земель Ріпкинського і Чернігівського районів. Більшість населення працездатного віку працює на Чорнобильській АЕС і підприємствах. Місто розташоване на лівому березі Дніпра, з населенням близько 25 тис. осіб.

Читайте: Славутич не збирається входити до складу Чернігівщини, – мер Фомічев

Фото: Facebook Юрія Фомічева

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
БЕБ заблокувало розчистку озера Синє в Києві
16:45 Не встиг БЕБ скасувати тендер, як "Плесо" знову оголошує процедуру пошуку підрядника по розчистці озера Синє.
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
Справи насущні: скільки та на що у травні 2024-го витрачали Чабани
09:00 Протягом травня селищною владою Чабанів Фастівського району через Prozorro було зроблено замовлень рівно на 3 млн гривень. Одну третину цієї суми спрямували на…
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
Дрони для фронту: як, за скільки і які громади Київщини озброюють ЗСУ
09:00 З початку 2024 року громади Київщини активно закуповують безпілотні літальні апарати, дрони та квадрокоптери для потреб ЗСУ. Майже за пів року 24 громади…
Banner
QlU7mDx4