Смертельна ДТП на блокпосту в Києві: суддю Тандира взяли під варту без права застави

Смертельна ДТП на блокпосту в Києві: суддю Тандира взяли під варту без права застави

Печерський районний суд Києва на засіданні обрав запобіжний захід голові Макарівського райсуду Київської області Олексію Тандиру. Суддю, якого підозрюють у вчиненні ДТП в стані алкогольного сп’яніння, взято під варту на 2 місяці без права внесення застави. Раніше Вища рада правосуддя (ВРП) надала згоду на утримання судді під вартою. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За клопотанням Київської міської прокуратури судді, підозрюваному у вчиненні ДТП у стані алкогольного сп’яніння, обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави на строк до 21 липня 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Рішення оголосив Печерський районний суд Києва.

Раніше Вища рада правосуддя (ВРП) надала згоду на утримання судді під вартою. Таке рішення було прийнято за результатом розгляду подання заступника Генерального прокурора, яке надійшло до ВРП 26 травня 2023 року.

Нагадаємо,у ніч на 26 травня голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть бійця Національної гвардії України на блокпосту в столиці. ДБР розпочало кримінальне провадження за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого.

Читайте:  Голова Макарівського райсуду Тандир на смерть збив бійця Нацгвардії на блокпосту у столиці 

Одразу після ДТП Олексій Тандир відмовився від проведення огляду на стан сп’яніння. Суддя посилався начебто на “проблеми зі здоров’ям”. 

Читайте: Резонансна ДТП з суддею: Тандир відмовився проходити огляд на алкоголь, у загиблого нацгвардійця двоє дітей та батько на фронті

Як інформувала KВ, 26 травня суд задовольнив клопотання Київської міської прокуратури та надав дозвіл на примусове відібрання біологічних зразків у судді.

Читайте: У судді Тандира, який збив нацгвардійця, примусово візьмуть біологічні зразки

Також голові Макарівського районного суду Тандиру було повідомлено про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. До Вищої ради правосуддя (ВРП) скеровано подання про надання згоди на  утримання судді під вартою.

Читайте: Судді Тандиру, який збив нацгвардійця на смерть, повідомили про підозру

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Автор:
Олександр Попов
Рекомендуємо до перегляду
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
Київ виділив 10 млн гривень громадам області (на що пішли гроші)
16:00 Цьогоріч дві громади Київщини – Козинська селищна та Феодосіївська сільська – вчергове отримали зі столичного бюджету по 5 млн гривень в якості компенсації…
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
Справи насущні: скільки та на що у червні 2024-го витрачало Рокитне
09:00 Протягом червня 2024 року Рокитне Білоцерківського району Київщини здійснило публічних закупівель на 2,33 млн гривень. Найбільшою покупкою селища став модульний будинок, де цілодобово…
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
Нацполіція хоче припинити “бездозвільну” житлову забудову “КСМ-Груп” на столичному Академмістечку
09:00 Правоохоронці розслідують факти порушень законодавства при будівництві житлових будинків на більш ніж 6,9 га землі столичного Академмістечка. Мова йде про забудову на земельних…
Banner
QlU7mDx4