Столична прокуратура вимагає стягнути з “переможця” торгів для реконструкції розв’язки на Шулявці понад 1 млрд гривень

Столична прокуратура вимагає стягнути з “переможця” торгів для реконструкції розв’язки на Шулявці понад 1 млрд гривень

Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсними рішення тендерного комітету щодо обрання підрядника для проведення реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах. Прокуратура вимагає стягнути з “переможця” торгів одержані кошти зі столичного бюджету на проведення ремонтних робіт в сумі понад 1 млрд 117 млн гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як розповіли у Київській міській прокуратурі, комунальним підприємством “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” проведено відкриті торги із закупівлі робіт із реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва за кошти місцевого бюджету столиці.

“Переможцем торгів визнано приватне товариство, з яким КП у 2018 році уклало відповідний договір на суму 598,5 млн гривень. Кінцевий строк виконання робіт за договором визначено червень 2019 року. Надалі, внаслідок укладання низки додаткових угод, строк виконання робіт за договором неодноразово продовжувався, а ціна робіт збільшувалася”, – наголосили у пресслужбі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У повідомленні також зазначається, що переможець торгів, а також ще одне приватне товариство під час участі в аукціоні вчинили антиконкурентні узгоджені дії, внаслідок чого спотворили результати торгів.

“Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору генпідряду як таких, що суперечать інтересам держави та суспільства, а також про застосування наслідків недійсності правочинів та стягнення з “переможця” торгів одержаних коштів зі столичного бюджету в сумі понад 1 млрд 117 млн гривень”, – підкреслили у столичній прокуратурі.

І додали, що наразі Господарським судом м. Києва відкрито провадження у цій справі.

Нагадаємо, реконструкцію Шулявського шляхопроводу займається ТОВ “Північно-Український будівельний альянс”, яке пов’язане з екс нардепом і забудовником з купою підозр Максимом Микитасем. Вартість реконструкції КМДА збільшувала вдвічі – до майже 2 млрд гривень.

Читайте: Реконструкцію Шулявського шляхопроводу повністю завершать до середини 2024 року – Кличко

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Автор:
Владислава Олійник
Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4